Η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών Coca-Cola θα καταργήσει 1.600 με 1.800 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του ομίλου τα τελευταία 15 χρόνια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει σε 1.600 με 1.800 θέσεις εργασίας (…) οι οποίες θα καταργηθούν τους επόμενους μήνες» σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η Αν Μουρ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ από το 2000, όταν είχε καταργήσει περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας έπειτα από απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία.

«Αναδιαρθρώνουμε το σχέδιο λειτουργίας μας ώστε να εξορθολογίσουμε και να απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας για να επιταχύνουμε την παγκόσμια δραστηριότητά μας», συνέχισε η Μουρ, διαβεβαιώνοντας ότι η Coca-Cola δεν έλαβε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ένα σχέδιο εξοικονόμησης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο ως το 2019, το δεύτερο μέσα σε μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η Coca-Cola θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοί της που θα χάσουν τη δουλειά τους θα αντιμετωπιστούν με «δίκαιο, αμερόληπτο και ανθρώπινο» τρόπο.

Οι θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν υπερβαίνουν κατά τι το 1% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο στα τέλη του 2013 ανερχόταν σε 130.600 εργαζόμενους.