ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κήρυξη απεργίας-αποχής εργαζομένων στις εκλογικές εργασίες

Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης για το 2014, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους. Στα δικαστήρια οδηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, λόγω κινητοποιήσεων που είχαν λάβει χώρα στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010 στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης για το 2014, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους.

Μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, το μεσημέρι της Τετάρτης, με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να ζητά την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης για το 2014.

Η απάντηση -σύμφωνα με πληροφορίες- του κ. Θεοχαρίδη ήταν πως δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η καταβολή της αποζημίωσης.

ΚΕΔΕ: Kινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία του ζητά να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τονίζοντας πως κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για καταχρηστική ενέργεια από πλευράς υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς κατάσχονται επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ που εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

«Διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, από τη δικαιολογημένη άρνηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν σε αυτήν» σημειώνει στην επιστολή του.


Στα δικαστήρια οδηγείται η Εκτ. Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στα δικαστήρια οδηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, λόγω κινητοποιήσεων που είχαν λάβει χώρα στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010 στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σύνολο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας οδηγείται στα δικαστήρια μετά την άσκηση διώξεως για «μόλυνση του περιβάλλοντος» με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

Στο Δελτίο Τύπου επισημαίνεται πως βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ (ΕΔΣΝΑ) και πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «άλλον έναν εκφραστή υπεράσπισης της Διαχείρισης Απορριμάτων σε ιδιώτες».

«Ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, στο in.gr, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού από την απερχόμενη κυβέρνηση, όσον αφορά τις ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk