Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή ο Ξηρός

Καρέ – καρέ ξετυλίγεται η δράση του Χριστόδουλου Ξηρού από το κατηγορητήριο που περιέχει έξι κακουργήματα και το οποίο αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ.

«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση «με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας», τα εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν, αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας, συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Με τηη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίζεται για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Καρέ – καρέ ξετυλίγεται η δράση του Χριστόδουλου Ξηρού από το κατηγορητήριο που περιέχει έξι κακουργήματα και το οποίο αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ.
Μεταξύ των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Ξηρός είναι αυτό της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης που επιδιώκει την κατασκευή – προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε ανθρώπους, της παράνομης κατοχής χειροβομβίδων αλλά και της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση εγκλημάτων.
Παράλληλα κατηγορείται και για τρομοκρατική πράξη κατοχής διατρητικών εκρηκτικών βλημάτων, αλλά και της πλαστογραφίας αστυνομικής ταυτότητας.
Αναλυτικά οι κατηγορίες που τον αφορούν έχουν ως εξής:
  • Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης
  • Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης
  • Τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών.
  • Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών όπλων, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού
  • Τρομοκρατική πράξη παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων
  • Πλαστογραφία αστυνομικής ταυτότητας
  • Παραβίαση περιορισμών διαμονής
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Υπόθαλψη εγκληματία
Ικανοποίηση από ΗΠΑ για τη σύλληψη Ξηρού

Με ικανοποίηση δέχτηκαν στην Ουάσιγκτον τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις και «συγχαίρουν τις ελληνικές Αρχές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk