Έλεος πια με την πολιτική ανθρωποφαγία μέσω διαδικτύου

Οι πρώτες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας, άφησαν ήδη να διαφανεί…

Έλεος πια με την πολιτική ανθρωποφαγία μέσω διαδικτύου | tovima.gr
Οι πρώτες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας, άφησαν ήδη να διαφανεί ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες μέσα σε ένα κλίμα οξύτατης και διχαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, ενώ πληθαίνουν οι φωνές από το εξωτερικό για την αβεβαιότητα που δημιουργείται, οι πολιτικές ηγεσίες εξαντλούνται σε προσωπικές επιθέσεις, σε μια πολεμική χωρίς όρια. Αντί για διάλογο και επιχειρήματα παρακολουθούμε συνεχείς διαξιφισμούς, αλληλοκατηγορίες, μια διαρκή προσπάθεια απαξίωσης του αντιπάλου.

Για μια φορά ακόμα απουσιάζουν η λογική και η ψυχραιμία και κυριαρχούν οι κραυγές και οι εκατέρωθεν κινδυνολογία. Τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν αναχθεί πλέον σε βασικό μέσο προπαγάνδας, η πολιτική ανθρωποφαγία, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έχουν συγκροτηθεί κυριολεκτικά στρατοί φανατικών που χρησιμοποιούν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεση τους για να στοχοποιούν και να βομβαρδίζουν με ανοίκειες επιθέσεις, όποιον θεωρούν κάθε φορά εύκολο αντίπαλο. Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με ψεύτικα ή και κατασκευασμένα στοιχεία, με διαστρέβλωση των απόψεων, προσπαθούν να απαξιώσουν ηθικά και πολιτικά πραγματικούς ή εν δυνάμει κομματικούς αντιπάλους.

Αντί για διάλογο, σύγκρουση απόψεων , ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, παρακολουθούμε μια αδυσώπητη μάχη πολιτικής εξόντωσης. Κανένας,φραγμός, κανένα όριο,καμιά συναίσθηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό το κλίμα πολιτικής βαρβαρότητας.

Ούτε η χώρα, ούτε η κοινωνία,ούτε η οικονομία, ούτε το ίδιο το βαρύτατα τραυματισμένο πολιτικό σύστημα αντέχουν αυτού του είδους τη σύγκρουση και την ανθρωποφαγία. Όσο είναι καιρός οι εμπνευστές,οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, αυτού του παραλογισμού οφείλουν να τον σταματήσουν. Στον ελάχιστο χρόνο που απομένει ως τις εκλογές, ας δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν με νηφαλιότητα, και ψυχραιμία .Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τις θέσεις, τις απόψεις τους , με επιχειρήματα, με διάλογο ουσίας. Φτάνει πια με τις κουβέντες καφενείου και τα κουτσομπολιά της γειτονιάς.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk