Μετά από μια …ποδοσφαιρική ζωή στο «Ανφιλντ» και την Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει από τους «κόκκινους».

O Bρετανός διεθνής επιβεβαίωσε την είδηση που από την Πέμπτη έφερε στη δημοσιότητα ο αγγλικός Τύπος λέγοντας: «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Η απόφαση πάρθηκε γιατί θέλω να αποκτήσω μία διαφορετική εμπειρία στην καριέρα μου και στη ζωή μου, ώστε να μην μετανιώσω στο τέλος της καριέρας μου».

Και ο Τζέραρντ συνέχισε: «Από τώρα έως το τελευταίο ματς της περιόδου θα τα δώσω όλα ώστε η Λίβερπουλ να κερδίζει αγώνες. Η νέα ομάδα μου δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστική και δεν πρόκειται ποτέ να παίξω αντίπαλος της Λίβερπουλ. Δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω. Κάποια ημέρα θέλω να επιστρέψω και να φανώ χρήσιμος στην Λίβερπουλ».

Καταλήγοντας είπε: «Ως τελευταίο μήνυμα, θέλω ν’ απευθυνθώ σ’ αυτούς που κάνουν την Λίβερπουλ σπουδαία, τους φιλάθλους της: Ηταν μεγάλη τιμή να σας εκπροσωπώ ως παίκτης και αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο κι εύχομαι να τελειώσω την καριέρα μου στην Λίβερπουλ με την κατάκτηση ενός τίτλου».

Το συμβόλαιο του 34χρονου λήγει το καλοκαίρι και θα συνεχίσει πιθανότητα την καριέρα του στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι τόσο η διοίκηση όσο και το τεχνικό επιτελείο, επιθυμούν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Στα 17 χρόνια που αγωνίσθηκε με την Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ έπαιξε σε 695 αγώνες, πέτυχε 180 γκολ και κατέκτησε δέκα τίτλους.