Ποιοι φοβούνται τον Παπανδρέου;

Πριν ακόμη ανακοινωθεί, το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου…

Ποιοι φοβούνται τον Παπανδρέου; | tovima.gr

Πριν ακόμη ανακοινωθεί, το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου, φαίνεται ότι δύσκολα θα αποτύχει. Όχι γιατί λέει κάτι που μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες. Αλλά επειδή δείχνουν να το φοβούνται οι αντίπαλοί του, προσδίδοντάς του καθημερινά όλο και μεγαλύτερη αξία.

Με όποιον κι αν μιλήσεις τις τελευταίες ημέρες από το ΠΑΣΟΚ, σε ρωτά για την τύχη του νέου κόμματος Παπανδρέου. Πολλοί από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. εκφράζουν φόβους μήπως ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργήσει ως ανάχωμα στους ψηφοφόρους που από το ΠΑΣΟΚ κινούνται προς τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ανάλογους φόβους εκφράζουν και στελέχη του Ποταμιού.

Με όλα αυτά, ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο. Να συζητούν για το κόμμα του. Κι όταν ένα κόμμα συζητείται, πάει καλά και στις δημοσκοπήσεις. Κι όταν ένα κόμμα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, συνήθως πάει καλά και στις εκλογές.

Διότι στην πραγματικότητα, αξία στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, δίνουν πρώτα από όλους οι αντίπαλοί του. Όσο του επιτίθεται το ΠΑΣΟΚ, τόσο θα ψηλώνει. Όσο το ειρωνεύονται από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. τόσο θα δυναμώνει. Αν αντιθέτως έπαυαν να το χτυπούν όσοι φοβούνται ότι θα τους κλέψει ψήφους, το κόμμα Παπανδρέου δεν θα είχε καμία τύχη.

Κι αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι κόμματα όπως ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους τους κι έχουν προφανή αδυναμία να περιφρουρήσουν την εκλογική τους βάση.

Ευτυχώς για τα κόμματα αυτά, το ίδιο πρόβλημα έχει και το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Αν αφαιρέσει κάποιος την φωτογραφία του αρχηγού του, μοιάζει κενό περιεχομένου. Κι ότι είναι κενό περιεχομένου, συνήθως το παίρνει ο άνεμος. Είτε για να το απογειώσει, είτε για να το προσγειώσει ανώμαλα… ​

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk