Εν αναμονή του πορίσματος των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρίσκονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για τα ακριβή αίτια της έκρηξης στο αυτοκίνητο μάρκας Smart που έγινε τη Δευτέρα το πρωί στην Αττική Οδό και έχασε τη ζωή του ένας 35χρονος από την Αλβανία, ενώ τραυματίστηκε η 26χρονη φίλη του.
Μετά την έκρηξη έγινε αυτοψία στον χώρο χωρίς να εντοπιστούν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού και εστάλησαν στα εργαστήρια μέρη του οχήματος και δείγματα από ρούχα των επιβαινόντων για να εξεταστούν καθώς υπήρχε εκτίμηση ότι έχει χρησιμοποιηθεί υψηλής εκρηκτικότητας ύλη. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε καταγραφεί αλλαγή στην τροφοδοσία καυσίμου (να έχει τροποποιηθεί και να κινείται με υγραέριο).
Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν επίσης καρέ-καρέ τις κάμερες ασφαλείας της οδού στις οποίες καταγράφηκε η έκρηξη για να μπορέσουν φτάσουν σε ένα συμπέρασμα.
Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκαν δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, μία χειροβομβίδα, περίπου 100 σφαίρες, μια κουκούλα φουλ-φέις, 2,8 γραμμάρια κάνναβης ενώ εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς η ανεύρεση μιας οξυγονοκόλλησης και δύο φιαλών προπανίου. Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο «σετ» χρησιμοποιείται για τις ανατινάξεις ΑΤΜ τραπεζών προκειμένου να αφαιρούν χρήματα από το εσωτερικό των μηχανημάτων και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να ήταν μέλος σπείρας που ασχολούνταν με τέτοια «χτυπήματα».
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως προέκυψε ο 35χρονος που εργάζονταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών.