Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, απεγκλωβίστηκαν τελικά εκατοντάδες οδηγοί που είχαν μείνει ακινητοποιημένοι επί ώρες, λόγω χιονιού, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο 104χλμ έως 107χλμ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Πλέον, η κίνηση στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν τα ξημερώματα μια αλατιέρα κι ένα εκχιονιστικό όχημα.

Τα προβλήματα άρχισαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης όταν στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας δίπλωσε ένα φορτηγό και έκλεισε το δρόμο. Τόσο το φορτηγό, όσο και πολλά ΙΧ έμειναν στην άκρη του δρόμου, προκειμένου τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες να καθαρίσουν την εθνική οδό.

Όταν ο δρόμος δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στο ύψος του Ακραίφνιου ένα λεωφορείο έκλεισε αυτήν τη φορά το δρόμο, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ουρά πολλών οχημάτων.

Οδηγοί δηλώνουν ότι βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στο σημείο από τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, χωρίς καμία βοήθεια από τις αρχές και την εταιρία εκμετάλλευσης του οδικού δικτύου.

Τα ξημερώματα, δε, στο σημείο ακινητοποιήθηκαν μια αλατιέρα κι ένα εκχιονιστικό όχημα που θα διεξήγαγαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών.

Αργότερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, άνοιξε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα και η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται.