Συλλήψεις 14 ιταλών νεοφασιστών που σχεδίαζαν χτυπήματα

Οι καραμπινιέροι συνέλαβαν 14 άτομα σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας με την κατηγορία ότι είχαν σχηματίσει νεοφασιστικό πυρήνα που σχεδίαζε χτυπήματα κατά «θεσμικών στόχων». Σύμφωνα με τις αναφορές, ο πυρήνας είχε πρότυπο την Ordine Nuovo και είχε προσπαθήσει, ως μέρος των σχεδιασμών της, να στήσει οπλοστάσιο.

Οι καραμπινιέροι συνέλαβαν 14 άτομα και εκτέλεσαν πάνω από 50 εντάλματα έρευνας σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας με την κατηγορία ότι είχαν σχηματίσει νεοφασιστικό πυρήνα που σχεδίαζε χτυπήματα κατά «θεσμικών παραγόντων» -δικαστικούς, πολιτικούς και την αρχή συλλογής φόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πυρήνας είχε πρότυπο την Ordine Nuovo και είχε ξεκινήσει, ως μέρος των σχεδιασμών του, να στήνει οπλοστάσιο.

Παράλληλα με την προετοιμασία επιθέσεων, με στόχους μεταξύ άλλων πολιτικούς και την αρχή συλλογής φόρων, στρατηγική του πυρήνα ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, ανέλιξη σε θέσεις εξουσίας με ίδρυση δικού τους κόμματος.

Την έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Λ’ Άκουιλα, εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών οργάνωσης που, όπως υποστηρίζει, «προετοίμαζαν χτύπημα με στόχος θεσμικούς παράγοντες».

Τα εντάλματα εκδόθηκαν με τις κατηγορίες της σύστασης τρομοκρατικής οργάνς, ανατροπής της δημοκρατικής τάξης και σύστασης ομάδας με σκοπό την υποκίνηση βίας με φυλετικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα οπλισμού.

Πέραν των 14 που συνελήφθησαν, στην επιχείρηση της Δευτέρας εκτελέστηκαν πάνω από 50 εντάλματα έρευνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk