Οκτώ παιδιά, ηλικίας από 18 μηνών ως 15 ετών, βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σπίτι μαζί με μία 34χρονη γυναίκα τραυματισμένη, η οποία είναι η μητέρα των επτά εξ αυτών, στο προάστιο Μανούρα της πόλης Κερνς, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τα παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή ο θάνατός τους προήλθε από ασφυξία, ενδεχομένως ως συνέπεια στραγγαλισμού. Η αστυνομία, πάντως, δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την αιτία θανάτου τους.

Η Αυστραλία βρίσκεται ήδη σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από το περιστατικό ομηρείας την Τρίτη στο Σίδνεϊ που διήρκεσε 16 ώρες και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι τα παιδιά βρήκε νεκρά ο 20χρονος μεγαλύτερος αδελφός τους, όταν επέστρεψε στο σπίτι, αλλά η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Η εξαδέλφη της τραυματισμένης γυναίκας, η Λίζα Τέιντεϊ, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την μητέρα των επτά παιδιών, ενώ το όγδοο θύμα εικάζεται ότι ήταν μέλος της ίδιας οικογένειας, ίσως ξάδελφος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 34χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της και ότι συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί κι ένα δεύτερο πρόσωπο -ενδεχομένως ο πατριός των θυμάτων που διέμενε στο ίδιο σπίτι.

Αρχικά, η πολιτειακή αστυνομία του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να μεταβεί σε σπίτι στο προάστιο Μανούρα λίγο πριν από το μεσημέρι έπειτα από καταγγελία ότι εκεί βρισκόταν μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.

Κατά τις έρευνές της στο σπίτι, η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των οκτώ παιδιών.

Η αστυνομία του Κερνς συμβούλευσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Δεν συντρέχει λόγος το κοινό να ανησυχεί γι αυτό, πέραν του ότι πρόκειται γι ένα τραγικό, τραγικό συμβάν. Η κατάσταση ελέγχεται επί του παρόντος και δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Μπρούνο Ασνικάρ.

«Επισήμως δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος. Μιλάμε με πολλούς ανθρώπους. Ο οποιοσδήποτε είχε κάποια ανάμειξη τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες μας ενδιαφέρει», είπε στους δημοσιογράφους ο Ασνικάρ.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε το περιστατικό «θλιβερό» και σχολίασε ότι αυτές τις ημέρες η χώρα «δοκιμάζεται» (έπειτα και από την πρόσφατη ομηρεία).

«Όλοι οι γονείς θα νιώσουν μία βαθιά θλίψη από αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Απόψε ο λαός θα κλάψει και θα προσευχηθεί για αυτά τα παιδιά», αναφέρει σε ανακοίνωση ο πρωθυπουργός.

Ειδικοί μεταβαίνουν από την πρωτεύουσα της πολιτείας, το Μπρισμπέιν, για να βοηθήσουν στις έρευνες, είπε ο ίδιος και τόνισε ότι οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες και ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να μειωθεί ή να αυξηθεί.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία κατοικούν κυρίως Αβορίγινες Αυστραλοί και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι στην περιοχή υπάρχει υψηλό ποσοστό αλκοολισμού και εγκληματικότητας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον τόπο του εγκλήματος και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων.