Στον αέρα η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών

Oριστική λύση στο ζήτημα της αδειοδότησης των δημοτικών παιδικών σταθμών, ζητά από την Πολιτεία ο Δήμος Αθηναίων, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως σήμερα, που η λειτουργία τους «είναι στον αέρα». Αν και οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς περιμένουν ακόμα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μέσω της οποίας θα θεσμοθετηθούν από την Πολιτεία οι προδιαγραφές τους.

Oριστική λύση στο ζήτημα της αδειοδότησης των δημοτικών παιδικών σταθμών, ζητά από την Πολιτεία ο Δήμος Αθηναίων, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως σήμερα, που η λειτουργία τους «είναι στον αέρα».
Αν και οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς περιμένουν ακόμα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μέσω της οποίας θα θεσμοθετηθούν από την Πολιτεία οι προδιαγραφές τους.
Η εκκρεμότητα αυτή από την πλευρά της Πολιτείας, η οποία στα επανειλημμένα αιτήματα των δήμων απαντά από το 2011 με παρατάσεις, «εμποδίζει τους δήμους να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους» επισημαίνει ο Δήμος Αθηναίων.
Η τελευταία παράταση που δόθηκε λήγει στο τέλος του 2014 και «η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι στον αέρα». Κι αυτό γιατί, όπως τονίζεται από το Δήμο Αθηναίων, «ούτε η σχετική νομοθετική ρύθμιση από την Πολιτεία έχει προχωρήσει, ούτε όμως έχει δοθεί και η αναγκαία – για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών – παράταση».
Η δημοτική Αρχή σημειώνει ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, ως υπεύθυνος φορέας του δήμου Αθηναίων για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών έχει καταθέσει αιτήσεις για την αδειοδότησή τους από την αρχή της χρονιάς.
Ετσι, ο Δήμος Αθηναίων ζητά να δοθεί παράταση , η οποία, όπως σημειώνει, «πρέπει να είναι η τελευταία», καθώς είναι απολύτως αναγκαίο να δοθεί οριστική λύση για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk