• Αναζήτηση

Το ψάρι της αβύσσου

Η τάφρος των Μαριανών που εκτείνεται σε βάθος 11 χλμ στον Ατλαντικό Ωκεανό αποτελεί τα τελευταία χρόνια μόνιμο στόχο των εξερευνητών και των επιστημόνων και έχουν ήδη εντοπιστεί εκεί πολλά εντυπωσιακά άγνωστα θαλάσσια είδη. Διεθνής ερευνητική ομάδα έκανε άλλη μια εντυπωσιακή ανακάλυψη στη συγκεκριμένη τάφρο. Οι ερευνητές έριξαν δολώματα στην τάφρο και σε βάθος 8,145 μέτρων ένα ψάρι κινήθηκε προς αυτά. Πρόκειται για ένα άγνωστο είδος ψαριού και βέβαια το βάθος στο οποίο εντοπίστηκε είναι το μεγαλύτερο όπου έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα κάποιο ψάρι. Η ερευνητική ομάδα εντόπισε κατά την εξερεύνηση που διήρκεσε 30 μέρες διάφορα άγνωστα είδη ψαριών και οστρακόδερμων.

Η τάφρος των Μαριανών που εκτείνεται σε βάθος 11 χλμ στον Ειρηνικό Ωκεανό αποτελεί τα τελευταία χρόνια μόνιμο στόχο των εξερευνητών και των επιστημόνων και έχουν ήδη εντοπιστεί εκεί πολλά εντυπωσιακά άγνωστα θαλάσσια είδη. Διεθνής ερευνητική ομάδα έκανε άλλη μια εντυπωσιακή ανακάλυψη στη συγκεκριμένη τάφρο.

Οι ερευνητές έριξαν δολώματα στην τάφρο και σε βάθος 8,145 μέτρων ένα ψάρι κινήθηκε προς αυτά. Πρόκειται για ένα άγνωστο είδος ψαριού και βέβαια το βάθος στο οποίο εντοπίστηκε είναι το μεγαλύτερο όπου έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα κάποιο ψάρι. Η ερευνητική ομάδα εντόπισε κατά την εξερεύνηση που διήρκεσε 30 μέρες διάφορα άγνωστα είδη ψαριών και οστρακόδερμων.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk