Στο επίπεδο του 8,6% κινείται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με μερίδα των επενδυτών να θεωρεί πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα η κατάσταση θα παραμείνει διαχειρίσιμη. Την Παρασκευή η διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σε σχέση με το 10ετές ομόλογο αναφοράς (spread) διαμορφώνεται στις 799 μονάδες βάσης.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων με διαβάθμιση AAA στη ζώνη του ευρώ έχουν μειωθεί στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου, εξέλιξη που γενικά ευρύτερα ωθεί υψηλότερα τις τιμές όλων των ομολόγων της περιοχής.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις των αποδόσεων των εν λόγω ομολόγων παρατηρήθηκαν γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, μετά από τη δημοσίευση περαιτέρω υποτονικών οικονομικών στοιχείων για τη ζώνη του ευρώ και κάποιων ειδήσεων για συγκεκριμένες χώρες, καθώς και λόγω της γενικότερης ανησυχίας στην αγορά σχετικά με την παγκόσμια ανάπτυξη.

Αν και οι αποδόσεις των μακροχρόνιων ομολόγων στις χώρες της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες αυξήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, ωστόσο στις 50 ημέρες που έχουν ακολουθήσει οι αποδόσεις έχουν αντιστραφεί στις περισσότερες από τις χώρες αυτές, εξαιρουμένης της Ελλάδας.