Ο διάσημος βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο προσέφερε 100.000 δολάρια στη Sony Pictures για να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας «The Interview» ώστε να τη προβάλλει δωρεάν μέσω του blog του.

Η προσφορά του Κοέλιο έγινε μια ημέρα αφότου η εταιρεία ακύρωσε την προβολή της ταινίας λόγω της επίθεσης χάκερ -που κατά τις ΗΠΑ ενήργησαν με εντολή της βορειοκορεατικής κυβέρνησης.

«Εγώ προσφέρω στη Sony Pictures 100.000 δολάρια για τα δικαιώματα της ταινίας. Θα τη μεταδώσω δωρεάν στο blog μου. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου»
έγραψε ο Κοέλιο στο λογαριασμό του στο Τwitter, απευθυνόμενος στη Sony Pictures Entertainment.

Η ταινία αποτελεί παρωδία μιας φανταστικής επιχείρησης της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει στιγμιότυπα από την επίμαχη στιγμή που ο βορειοκορεάτης ηγέτης σκοτώνεται.




«Αυτό δημιουργεί ένα φοβερό προηγούμενο. Είναι μια απειλή που φέρνει αποτελέσματα. Είναι σαν οι τρομοκράτες να κέρδισαν. Έχω βιώσει έντονα την υπόθεση του Σαλμάν Ρουσντί με τους Σατανικούς Στίχους, αλλά αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό»
δήλωσε ο συγγραφέας του «Αλχημιστή» σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.