Τα Χανιά στο ρυθμό του Santa Run στις 27 Δεκεμβρίου

Φοράνε τις κόκκινες στολές, τις λευκές τους γενειάδες και το πιο φωτεινό τους χαμόγελο κι αφού αφήσουν το έλκηθρο και τους τάρανδους να «ξεκουραστούν», χιλιάδες Αι Βασίληδες κάνουν βραδινό περίπατο στη γραφική πόλη των Χανίων για να προσφέρουν χαρά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Την πρώτη χρονιά, το 2011, 400 άνθρωποι ξεχύθηκαν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, τη δεύτερη χρονιά έγιναν 1.500, πέρυσι ανέβηκαν στις 3.000 κι εφέτος ο στόχος του «Santa Run Chania» είναι να ξεπεράσει τις 5.000 συμμετοχές.
«Ξεκινήσαμε μια παρέα επτά φίλων πριν τέσσερα χρόνια, περισσότερο ως αφορμή να βρισκόμαστε συχνότερα, με όριο τις 300 συμμετοχές γιατί τόσες στολές είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε. Ήδη από την πρώτη χρονιά, η ανταπόκριση άρχισε να μας ξεπερνάει, να εξαντλούνται οι στολές και να προσπαθούμε τελευταία στιγμή να αγοράσουμε κι άλλες» περιγράφει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Παναγιώτης Ορφανίδης, εκ των εμπνευστών της διοργάνωσης. Όπως ακριβώς ξεκίνησε, η παρέα του Santa Run συνεχίζει ως σήμερα, με πολύωρες συναντήσεις κάθε Σάββατο, που πάντα καταλήγουν σε γιορτή.
Εφέτος, οι Αι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν τα Χανιά, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, θα γιορτάσουν, θα απολαύσουν κεράσματα και μουσικές και κυρίως θα ενισχύσουν τους συλλόγους Κ.Η.Φ.ΑμεΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη και ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. «Οι άνθρωποι αγκαλιάζουν αυτή τη γιορτή, όχι μόνο γιατί δίνει χρώμα στην πόλη, αλλά κυρίως έχουν στο μυαλό τους τον άμεσο σκοπό μας. Γίνεται «όχημα» για αυτό που ονομάζουμε συμμετοχική αλληλεγγύη» αναφέρει ο κ. Ορφανίδης.
Το Santa Run Chania είναι ένας φιλανθρωπικός δρόμος περπατήματος για ενήλικες, μια παρωδία του ομώνυμου αγώνα που διοργανώνεται κάθε Δεκέμβριο σε πολλές πόλεις του κόσμου, όμως δεν έχει χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις. Οι χιλιάδες Αι Βασίληδες περπατούν, χορεύουν, δέχονται κεράσματα, πίνουν μπίρα χωρίς αλκοόλ και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.
Μέχρι σήμερα, τα τέσσερα ιδρύματα, τα οποία ασχολούνται με παιδιά της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έχουν ενισχυθεί μέσω του σωματείου Santa Run με 75.304 ευρώ, ενώ για φέτος ο στόχος είναι το ποσό να διπλασιαστεί. «Παρά τις δύσκολες εποχές προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όλο το κόστος της διοργάνωσης από χορηγούς ή φορτωνόμαστε κι εμείς οι ίδιοι κάποια έξοδα, καθώς το συνολικό ποσό κι όχι μόνο μέρος των συμμετοχών διατίθεται ισότιμα στους τέσσερις φορείς που στηρίζουμε» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» το μέλος του σωματείου.
Οι συμμετοχές ήδη επιβεβαιώνουν το στόχο των διοργανωτών, ενώ βάζουν σε ένα βαθμό τα Χανιά στον τουριστικό χάρτη της εποχής, καθώς υπάρχουν συμμετοχές από άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, ακόμα και από τη μακρινή Νορβηγία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κλείσουν» τη στολή τους στο http://www.santarunchania.com/ με το κόστος να ανέρχεται στα 15 ευρώ, ενώ θα ανέβει στα 20 ευρώ στις 21 Δεκεμβρίου. Η κάθε συμμετοχή περιλαμβάνει εκτός από την Αγιοβασιλιάτικη στολή, κεράσματα στη διαδρομή, δωρεάν είσοδο στο πάρτυ με 1 μπύρα/1 αναψυκτικό και δώρα/προσφορές χορηγών.
Επίσης, οι Αι Βασίληδες μπορούν να έχουν στο σάκο τους μικρά δωράκια για το κοινό, ενώ εφέτος θα υπάρξουν και δυο ξεχωριστά βραβεία. Ανάμεσα στις παρέες που θα δηλώσουν ομαδική συμμετοχή, θα βραβευθεί η πολυπληθέστερη, ενώ θα αναδειχθεί και ο πιο γενναιόδωρος Άγιος Βασίλης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αναζητήσουν τους δικούς τους «χορηγούς» ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς, ώστε να λάβουν μέρος υπό μορφή δωρεάς (άνω των 15 ευρώ). Η μεγαλύτερη δωρεά ενός ατόμου θα βραβευθεί.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk