Τη σορό ενός 49χρονου εντόπισαν και περισυνέλεξαν το απόγευμα της Τρίτης άντρες της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή Εγνατίας, στον Εβρο.

Πρόκειται για τον αγνοούμενο από τις 4 Δεκεμβρίου αστυνομικό, ο οποίος είχε βγει για ψάρεμα με τη βάρκα του στις εκβολές του Εβρου.

Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονταν δημιούργησαν μεγάλο όγκο νερού, που το «κατέβαζε» το ποτάμι, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τον 49χρονο.

Επί ώρες τότε διεξάγονταν έρευνες από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του ποταμού, αλλά και από ξηράς από την Αστυνομία, για τον εντοπισμό του.

Πέφτει η στάθμη των υδάτων μετά από 12 μέρες συναγερμού

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου για το ενδεχόμενο νέας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος του ποταμού.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού στο Πύθιο η στάθμη των νερών του ποταμού έπεσε στο 5,50 μ. με όριο συναγερμού τα 5,70. Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη παραμένει σταθερά στα 7 μέτρα αλλά με τάσεις μείωσης, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τις αρχές, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και γεωπόνοι που διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών και ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα