Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο συναντήθηκε από τις 11:00 έως τις 11:45 ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κων. Μητσοτάκης, στο πολιτικό του γραφείο, επί της Αραβαντινού.

Ο κ. Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντηση προχώρησε σε δηλώσεις. Μεταξύ άλλων είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε να βοηθήσει ώστε να βρεθεί μία λύση συναίνεσης και εκείνος απάντησε ότι η λύση αυτή μπορεί να βρεθεί μετά τις εκλογές.

Ο κ. Καμμένος εξερχόμενος είπε ανάμεσα στα άλλα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα, αλλά του ζήτησε να κρατήσουν όλα τα κόμματα μια εθνική πολιτική για την οικονομία πριν τις εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε όμως ότι πριν από τις εκλογές «εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση», επαναλαμβάνοντας τη γνωστή του θέση ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος «ειδικά όταν οι Σαμαράς και Βενιζέλος αρνούνται τον διάλογο και έχουν βάλει υπογραφές σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

«Να πράξεις το καθήκον σου» φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. αφού νωρίτερα είχε αναφερθεί εκτενώς στους κινδύνους που κατά την κρίση του μπορεί να επισύρουν στη χώρα ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ακόμη ανοικτές.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι έχει τακτική επικοινωνία με τον επίτιμο Πρόεδρο και ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τη χώρα εάν, το 1993, δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ανησυχεί ιδιαίτερα», καθώς θεωρεί ότι η οικονομία της χώρας έχει φτάσει σε ακραία κατάσταση. Η οικονομία της χώρας δεν θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε ανατραπεί [από τον Αντώνη Σαμαρά].

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ήταν ακριβής στο ραντεβού του με τον κ. Μητσοτάκη και κατέφθασε στην οδό Αραβαντινού συνοδευόμενος από τον Τέρενς Κουίκ και κρατώντας ένα κουτί με δίπλες για τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ.

Στην είσοδο τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής της ασφάλειας του κ. Μητσοτάκη κ. Μανούσος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από 10 ημέρες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε ζητήσει να συναντήσει τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Κων. Μητσοτάκης: Οχι σε πρόωρες εκλογές

Η γραπτή δήλωση του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ μετά την συνάντηση με τον Π. Καμμένο.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησα τον κ. Πάνο Καμένο.
Η άποψη που διατύπωσαν ήταν κατηγορηματική:

»Πρόωρες εκλογές που θα οφειλόταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια με τελικό αποτέλεσμα να αναζητηθούν ευρύτερες κατά το δυνατόν συναινέσεις.

»Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χωράς υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος.

Το οφείλουμε προς το λαό από τον όποιο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες που σήμερα υπάρχει κίνδυνος πάλι από δικό μας λάθος να πάνε χαμένες».