Ψηφίζει Στ. Δήμα η ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου

Θα ψηφίσει τον Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. Όπως δήλωσε «στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος».

Θα ψηφίσει τον Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. Όπως δήλωσε «στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και, κυρίως, να βρουν κοινό τόπο, αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, για τις οποίες είναι και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Η κυρία Μάρκου επικαλείται την «συναίσθηση της ιστορικής κρισιμότητας των στιγμών» και τις τοποθετήσεις της «για συναίνεση και συνεννόηση των κομμάτων» και σημειώνει:

«Δυστυχώς, και η κυβέρνηση φαίνεται ωσάν να μην έχει επίγνωση των κινδύνων τούς οποίους διατρέχει η χώρα, παρά το ότι δηλώνει δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας. Στην ουσία, με τις πράξεις και, κυρίως, τις επιλογές της, και αυτή, δημιουργεί και υποθάλπει τις συνθήκες πόλωσης οι οποίες τελικά αποσταθεροποιούν την οικονομία και διχάζουν την κοινωνία, χωρίς να επιχειρεί να ζητήσει ή να επιδιώξει αποτελεσματικά τη συναίνεση».

Η ανεξάρτητη βουλευτής καταφέρεται κατά των «πρωταγωνιστών της κατάστασης αυτής», οι οποίοι «φέρονται με τρόπο ανεύθυνο και κατώτερο των ιστορικών περιστάσεων και των κινδύνων που διατρέχουμε». «Λες και το κύριο μέλημά τους να είναι η διαιώνιση ενός παρηκμασμένου, διχαστικού και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος εις βάρος ακόμα και της σταθερότητας της χώρας», προσθέτει.

Ενώ διευκρινίζει ότι «συνεπεία όλων αυτών και παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης». Για τους λόγους αυτούς επέλεξε να ψηφίσει θετικά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Σημειώνεται, ότι μαζί με την κυρία Μάρκου οι βουλευτές που έχουν μέχρι στιγμής καταστήσει σαφές ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα, είναι οι Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Π. Μελάς, Γ. Νταβρής και Χρ. Αηδόνης. Έτσι ο αριθμός των βουλευτών που τάσσονται υπέρ της εκλογής του ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 161.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk