ΣΕΤΕ: Κίνδυνος να «καταρρεύσει το τελευταίο ανάχωμα ανάπτυξης»

Τα «βαριά σύννεφα» στον τουρισμό και τον κίνδυνο να «καταρρεύσει το τελευταίο ανάχωμα ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη.

Τα «βαριά σύννεφα» στον τουρισμό και τον κίνδυνο να «καταρρεύσει το τελευταίο ανάχωμα ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη.
Εκπροσωπώντας το σύνολο των τουριστικών φορέων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε έκκληση στον πολιτικό κόσμο για κλίμα συνεννόησης και συμπράξεις, καθώς και συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι πολιτικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει ανάσχεση κατά 50% στον ρυθμό προκρατήσεων για το 2015, σε σύγκριση με το περσινό διάστημα. Αν και ο Δεκέμβριος είναι μήνας ο οποίος αντιπροσωπεύει ποσοστό 15% των κρατήσεων, το διάστημα που ακολουθεί είναι κρίσιμο καθώς το 50% του όγκου των κρατήσεων συμπληρώνεται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ηδη εξάλλου διατυπώνονται ερωτήματα, ενώ μετατίθενται κάποιες αποφάσεις πτήσεων για αργότερα, με την ανάσχεση να επηρεάζει και την αγορά συνεδρίων.
Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – μέλη του, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση ότι «διαπιστώνουμε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν ταχύτατα στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εικόνα αβεβαιότητας για την χώρα μας. Παρατηρούμε ότι η εικόνα αυτή τροφοδοτείται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και θέτει εκ νέου σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, παρά τις βαρύτατες θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός. Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από κύκλους, που έχουν κάθε συμφέρον να δουν τον ελληνικό τουρισμό να καταρρέει.
Αυτά συμβαίνουν διότι ακόμη και σήμερα, όποιες και εάν είναι οι εξελίξεις, δεν έχει εξασφαλισθεί ομαλή διαχείριση από το πολιτικό σύστημα, με συνεννόηση, αυτοσυγκράτηση και σε πλαίσιο συνεργασίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Οι πολιτικοί μας, από κάθε παράταξη, οφείλουν να κατανοήσουν την πολύ βαριά τους ευθύνη και να σταθούν στο ύψος της εθνικής τους αποστολής.
Εάν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί, αλλά συνεχισθεί και επιδεινωθεί, θα καταφέρει βαρύ και δύσκολα αναστρέψιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, που ζουν ή εξαρτώνται από αυτόν. Και εάν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας».
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
Ανδρέας Ανδρεάδης
Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
Σπύρος Κοκοτός, Σταύρος Ανδρεάδης, Νίκος Αγγελόπουλος
Επίτιμοι Πρόεδροι Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
Γιάννης Ρέτσος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
Κωνσταντίνος Μπρεντάνος
Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ)
Λύσανδρος Τσιλίδης
Πρόεδρος Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)
Κωνσταντίνος Παλασκώνης
Πρόεδρος Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ)
Μιχάλης Σακέλλης
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)
Γιώργος Ανωμερίτης
Πρόεδρος Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ)
Αντώνης Στελλιάτος
Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)
Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου
Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΕΑΕ)
Ντίνος Αστράς
Πρόεδρος Hellenic Association of Professional Congress Organizers (HAPCO)
Ντίνος Φραντζεσκάκης
Πρόεδρος Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ)
Δημήτρης Μαγγιώρος
Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ)
Αθανάσιος Παπανικολάου
Πρόεδρος Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ)
Τάσος Κούμανης
Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ)
Σταύρος Κατσικάδης
Πρόεδρος Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος (ΕΜΑΕ)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk