Ρέντσι: Υποψήφιες Ρώμη και Ιταλία για τους Ολυμπιακούς του 2024

Την υποψηφιότητα της Ρώμης, αλλά και ολόκληρης της Ιταλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ανακοίνωσε επίσημα ο Ματτέο Ρέντσι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε την σχετική ανακοίνωση κατά την διάρκεια τελετής απονομής βραβείων της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Coni. Η επίσημη απόφαση για την κύρια πόλη και την χώρα η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 πρόκειται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Την υποψηφιότητα της Ρώμης, αλλά και ολόκληρης της Ιταλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ανακοίνωσε επίσημα ο Ματτέο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε την σχετική ανακοίνωση κατά την διάρκεια τελετής απονομής βραβείων της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Coni.

Ο πρόεδρος της Coni, Τζοβάννι Μαλαγκό, ευχαρίστησε τον Ιταλό πρωθυπουργό για τη στήριξη που προσφέρει στον χώρο του ιταλικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, βάσει του νέου κανονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν, εκτός από την ιταλική πρωτεύουσα, και στη Νάπολη, στη Φλωρεντία, στο Μιλάνο και στη Σαρδηνία.

Η επίσημη απόφαση για την κύρια πόλη και την χώρα η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 πρόκειται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στα πρώτα σχόλιά τους, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την μία πρόκειται για θετική πρόκληση (σε περίπτωση που μπορέσει να επαναληφθεί το «θαύμα» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο, του 2006), αλλά από την άλλη υπενθυμίζεται πως η διοργάνωση Ολυμπιάδας κρίνεται όλο και πιο ασύμφορη οικονομικά, και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει νέο «πειρασμό» για σκάνδαλα και μίζες, ιδίως σε ότι αφορά την ανάθεση εργολαβιών.

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk