«Οι ποιμένες γονατίζουν»: Εορταστική χριστουγεννιάτικη παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στους ύμνους και τις μελωδίες των Χριστουγέννων αλλά και στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη σε μια εορταστική μουσική και αφηγηματική σύζευξη οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.
Η παράσταση με τίτλο «Οι ποιμένες γονατίζουν» είναι ένα μουσικό ταξίδι που έχει ετοιμαστεί με πολύ μεράκι περιλαμβάνοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους και μελωδίες από όλο τον κόσμο διάσημων συνθετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και λαϊκά παραδοσιακά από την Ευρώπη, Αμερική και Αφρική καθώς επίσης και ελληνικά κάλαντα. Ενδιάμεσα η εκπαιδευτικός Νατάσα Ανδρίτσου θα απαγγείλει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Άνθος του Γιαλού» του κορυφαίου λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Παράλληλα σε γιγαντοοθόνη θα προβάλλονται ανάλογο φωτογραφικό υλικό.
Η χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία θα γίνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας. Η γενική είσοδος της συναυλίας είναι στα 7 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ορφανοτροφείου Βόλου.
Χριστούγεννα σε Σπάτα και Αρτέμιδα
Τις δικές του εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο δήμος Σπάτων –Αρτέμιδας. Συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 10:00 στην πλατεία παλαιού δημαρχείου στα Σπάτα οι μαθητές θα ζωγραφίσουν και θα κατασκευάσουν στολίδια για το «σκηνικό» της πλατείας. Το απόγευμα θα στηθεί μια γιορτή με παραδοσιακά κάλαντα, χορούς με κεράσματα από φορείς της πόλης.
Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο πνευματικό κέντρο «Χρ. Μπέκας» θα παρουσιασθεί η παιδική θεατρική παράσταση –όπερα «Ροσσινιάδα».
Την επόμενη ημέρα επίσης στην πλατεία παλαιού Δημαρχείου θα στηθεί bazaar από φορείς και συλλόγους της πόλης. Στην συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν αγώνες σκάκι, εργαστήρια και παιχνίδι χαμένου χριστουγεννιάτικου θησαυρού ενώ στην συνέχεια παιδιά και ηθοποιοί θα «χτίσουν» την δική τους πλοκή σε ένα διαδραστικό παραμύθι.
Στην Αρτέμιδα από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου θα στηθεί για τους μικρούς φίλους η «Παραμυθούπολη» με καθημερινά δωρεάν παιδικά εργαστήρια.
Τα εγκαίνια της θα γίνουν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 19:00. Η «Παραμυθούπολη» θα λειτουργεί από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου από τις 16.00 – 21.00 και από τις 20 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου από τις 10.30 – 21.00.
Μπαζάρ από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση
Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ Διάβαση στη Στοά Κοραή στο μετρό Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 από τις 11.00 έως τις 19.00.
Στους πάγκους του μπαζάρ θα βρείτε χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά, φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος.
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του προγράμματος.
Χριστουγεννιάτικη δράση από το «Λέξις»
Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται όλα τα ξωτικά στις 17.00 στο κέντρο λόγου γραφής και επικοινωνίας «Λέξις» στην Θήβα για να παίξουμε, να κατασκευάσουμε στολίδια, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να γράψουμε γράμματα στον Άγιο Βασίλη.
Επίσης το «Λέξις», στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνει, στηρίζει και εφέτος τα παιδιά ηλικίας 0-3 ετών που βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές Θήβας.
Έως τις 20 Δεκεμβρίου μπορεί όποιος θέλει να φέρει είδη που είναι σε έλλειψη όπως βραστήρες, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες συγκάματος, βρεφικά σαμπουάν, αφρόλουτρα), κουβερτάκια.
«Συζητήστε με τα παιδιά σας για την μαγεία και την μοναδικότητα αυτών των ημερών, αλλά παράλληλα και για την σημασία της προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Επιλέξτε μαζί ένα παιχνίδι από τα δικά του που είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν το χρειάζεται πια.. Εννοιες όπως, μοίρασμα, βοήθεια, νοιάξιμο, αλληλεγγύη, βρίσκουν γόνιμο έδαφος για συζήτηση και διδασκαλία» αναφέρουν μέλη του κέντρου.
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 14.00 –21.00 (Βουρδουμπά 19, Θήβα) και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18.00 – 21:30 μ.μ. (Χαριλάου Τρικούπη & Τατοΐου 73, Κηφισιά, Αθήνα).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κέντρο λόγου γραφής και επικοινωνίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του http://lexiscenter.gr/?p=969