Παπαδημούλης: Ωμή παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά μας

Για «ωμή πολιτική παρέμβαση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του προέδρου της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα εσωτερικά της Ελλάδας κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ερώτησή του.

Για «ωμή πολιτική παρέμβαση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του προέδρου της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα εσωτερικά της Ελλάδας κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ερώτησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τις Γιούνκερ, με τις οποίες εμφανίστηκε να υποστηρίζει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενες εκλογές.

Ο Δ.Παπαδημούλης στην ερώτησή του σημειώνει ότι τόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιούνκερ, στην αυστριακή τηλεόραση, όσο και οι σχετικές αναφορές εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα «αποτελούν ευθεία παρέμβαση ευρωπαϊκών οργάνων στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας χώρας της ΕΕ».

Τονίζει ότι οι αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην Επιτροπή είναι συγκεκριμένες και αποτυπωμένες «στο άρθρο 17 της Συνθήκης ΕΕ και στα άρθρα 244-250 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ.Παπαδημούλης ρωτά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ποιο άρθρο των Συνθηκών δίνει το δικαίωμα στην Κομισιόν και σε κάθε άλλο όργανο της ΕΕ, να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των κρατών-μελών, εκφράζοντας, μάλιστα και τις πολιτικές της προτιμήσεις», καθώς επίσης, εάν οι δηλώσεις αυτές αποτελούν «επίσημη θέση της Κομισιόν, κι αν ναι με ποιες διαδικασίες πάρθηκε αυτή η απόφαση και τι θέση πήραν τα μέλη της».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Ο κ.Γιούνκερ δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως σύγχρονος Πιουριφόυ. Αν τολμούσε ποτέ να κάνει παρόμοια παρέμβαση πριν από εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες. Η καταγγελία τέτοιων ωμών παρεμβάσεων είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk