Νίκος Νοταράς: Ανεβάζει στροφές η αγορά αυτοκινήτου

Με νέα μοντέλα και περισσότερες επιλογές στους τομείς του After Sales και της χρηματοδότησης θα υποδεχθεί το 2015 η Ford Motor Ελλάς. Ο επικεφαλής της κ. Νίκος Νοταράς ανέλυσε αποκλειστικά στο «Βήμα» τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι νέες δραστηριότητες στην ενίσχυση της θέσης της Ford στην Ελλάδα.

Με νέα μοντέλα και περισσότερες επιλογές στους τομείς του After Sales και της χρηματοδότησης θα υποδεχθεί το 2015 η Ford Motor Ελλάς. Ο επικεφαλής της κ. Νίκος Νοταράς ανέλυσε αποκλειστικά στο «Βήμα» τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι νέες δραστηριότητες στην ενίσχυση της θέσης της Ford στην Ελλάδα.
Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της αγοράς ως τώρα;
«Οι προσδοκίες μας επαληθεύτηκαν. Οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου παρουσιάζουν αύξηση κατά 19,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και αυτό αναμένουμε να συνεχιστεί και το 2015. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου την επόμενη χρονιά θα σημειώσει αύξηση μεγαλύτερη του 20% σε σύγκριση με τη συνολική εφετινή της επίδοση».
Η πρόοδος της αγοράς θα συνεχίσει να βασίζεται στις εταιρικές πωλήσεις;
«Σήμερα βρίσκονται, ως ποσοστό, στο υψηλότερο σημείο τους, με περίπου 45% επί των συνολικών ταξινομήσεων. Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο ο κρίσιμος παράγοντας για την αύξηση των μεγεθών παραμένουν οι πωλήσεις σε ιδιώτες πελάτες».
Η πορεία της Ford στην Ελλάδα σάς ικανοποιεί;
«Την εφετινή χρονιά έχουμε πουλήσει περίπου 40% περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με πέρυσι, άρα σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο αυτή. Το μερίδιό μας στην αγορά επιβατικών οχημάτων φτάνει σήμερα το 5,2%, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα με την υφιστάμενη γκάμα μοντέλων και με αυτά που θα έρθουν. Τα αυτοκίνητά μας προσφέρουν ξεχωριστή ποιότητα και οδηγική ικανοποίηση, έτσι σημαντικό μέρος της επιτυχίας μας εξαρτάται από τον βαθμό που θα καταφέρουμε περισσότερος κόσμος να τα δοκιμάσει».
Πού αποδίδετε το αυξημένο μερίδιο αγοράς της Ford στη χώρα μας;
«Τα μοντέλα μας είναι κορυφαία σε όλα τα segments. Η γκάμα μας ξεκινά από το Ka και φτάνει στο τετράτονο Transit και ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν αυτοκίνητα που καλύπτουν κάθε ανάγκη με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός αυτού, με ένα Ford η οδήγηση μπορεί να γίνει ένα όμορφο κομμάτι της ζωής μας, να δίνει χαρά, σταματά να είναι απλώς η μετακίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο».
Σε σύντομο διάστημα έχετε σημαντικές προσθήκες στην γκάμα σας. Τι περιμένετε από αυτά;
«Πράγματι, τα νέα στην Ελλάδα από τη Ford είναι πολλά και σημαντικά. Η νέα έκδοση ισχύος του βραβευμένου EcoBoost turbo κινητήρα 1,0 λίτρου στα Fiesta Red και Black Editions αποδεικνύει τη συνέπεια της εταιρείας στην υπόσχεσή μας «Go Further», καθώς δεν είναι μόνο οι 140 ίπποι που κάνουν τη διαφορά αλλά ο τρόπος που αυτοί βγαίνουν στον δρόμο, με τη ροπή των 210 Nm να ξεκινά από τις 1.450 σ.α.λ. και αίσθηση πολύ καλύτερη από αυτήν που αποκομίζεις από ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ.
Το Focus έχει αποδείξει τις δυνατότητές του ως ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας, ενώ το νέο Mondeo έχει τα πάντα. Κινητήρα βενζίνης EcoBoost 1,5 λίτρου απόδοσης 160 και 180 ίππων και 2,0 λίτρων με 240 ίππους, πετρελαιοκινητήρες 1,6 λίτρων με 115 ίππους και 2,0 λίτρων με 180 και 210 ίππους, τετρακίνητη και υβριδική έκδοση. Από το 2015 θα διατίθεται ακόμη και με τον EcoBoost του 1,0 λίτρου. Με αυτό το Mondeo θεωρούμε ότι έχουμε το κατάλληλο οικογενειακό αυτοκίνητο με πολύ καλό εξοπλισμό, εξαιρετικές επιδόσεις, premium άνεση και ποιότητα κατασκευής για την κατηγορία».

Σας φοβίζει ο ανταγωνισμός με τα premium μοντέλα;
«Στην premium κατηγορία θα βρεθούμε από το 2015 με τη σειρά εκδόσεων Vignale, που θα πωλούνται από τα Vignale Corners, τα οποία θα βρίσκονται κυρίως στα νέα μας καταστήματα με την επωνυμία Ford Stores. Θα υπάρξουν δύο Ford Stores στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, με πακέτα αναβαθμισμένων υπηρεσιών και δυνατότητα test-drive για όλα μας τα μοντέλα».
Μιλώντας για υπηρεσίες μετά την πώληση, τι ακριβώς είναι το Motorcraft Service;
«Μια υπηρεσία που παρέχει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη Ford να συντηρήσει το αυτοκίνητό του, ηλικίας 3 ετών και άνω, με πολύ οικονομικό τρόπο. Το service αυτό κοστίζει από 89 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για τα επιβατικά Ford, με προτάσεις για όλη την γκάμα.
Παράλληλα με κάθε service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί κανείς να αποκτήσει σε προνομιακή τιμή επέκταση εγγύησης για έναν χρόνο με κάλυψη του κινητήρα και των ηλεκτρικών μερών του αυτοκινήτου, ενώ παρέχεται και ετήσια δωρεάν οδική βοήθεια με φροντίδα ατυχήματος».

Θα υπάρξουν αλλαγές και στον τομέα της χρηματοδότησης;
«Δραστηριοποιούμαστε ήδη από αυτόν τον μήνα στον συγκεκριμένο τομέα μέσω της Ford Credit. Οι ισχύοντες όροι αφορούν προκαταβολή 20% και αποπληρωμή ως και σε 60 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 7,8%. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για κάθε υποψήφιο αγοραστή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για εμάς. Από το 2015 τα προγράμματα της Ford Credit θα αφορούν και τους επαγγελματίες».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Παίρνουμε το μέγιστο από κάθε περιοχή

Πώς επηρέασε η κρίση το δίκτυό σας;

«Επηρέασε και είχε σημαντικό αντίκτυπο κυρίως στην κερδοφορία του, αλλά όλοι προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να μην υπάρχουν άλλες οικονομικές απώλειες. Στόχος μας είναι οι συνεργάτες μας να κερδίζουν χρήματα τηρουμένων των αναλογιών και της βελτίωσης της αγοράς.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του δικτύου μας. Δεν σχεδιάζουμε αλλαγές, ενδιαφερόμαστε ωστόσο να παίρνουμε το μέγιστο από κάθε περιοχή και γι’ αυτό μελετούμε συνεχώς την κατάσταση στην αγορά. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε κάπου έναν επίσημο έμπορο, θα το κάνουμε. Ευτυχώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό».
Τι σχεδιάζετε για τα επαγγελματικά Ford το 2015;
«Αυτός ο κλάδος της αγοράς αυξήθηκε εφέτος κατά 36% και εμείς έχουμε υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις μας σε σύγκριση με το 2013. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες είμαστε πρώτοι στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων, με μια γκάμα που εκτείνεται από το Fiesta Van ως το Transit. Η αποδοχή τους είναι εξαιρετική, διότι δίνουν λύσεις σε όλα τα πρακτικά θέματα και ταυτόχρονα αρέσουν. Επιδιώκουμε να κάνουμε την καθημερινότητα του επαγγελματία καλύτερη παρέχοντας σε αυτόν όλες τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στα επιβατικά Ford, ενώ από την πλευρά μας το 2015 θα δημιουργήσουμε τα Transit Centers παράλληλα με τα Ford Stores και θα προσφέρουμε 24ωρη υποστήριξη στους επαγγελματίες οδηγούς μοντέλων Ford».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk