Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ άρχισαν να προετοιμάζονται σήμερα για την εκκένωση των διαδηλωτών από τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες. Οι διαδηλωτές παίρνουν μέρος στην εκστρατεία υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία που έχει περάσει στην κινεζική κυριαρχία, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε κεντρική περιοχή του Χονγκ Κονγκ όπου στεγάζονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη διάλυση των οδοφραγμάτων που είχαν στηθεί από τους διαδηλωτές.

Πολλοί διαδηλωτές άρχισαν να μαζεύουν μαξιλάρια, κουβέρτες και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό των σκηνών που είχαν στήσει, καθώς ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Μερικοί από τους φίλους μου είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά εγώ αποφάσισα να φύγω», δήλωσε η 20χρονη φοιτήτρια Λούσι Τανγκ. «Σίγουρα θα μου λείψει αυτό το μέρος. Είχε γίνει το σπίτι μου», είπε.

Ένα μεγάλο κίτρινο πανό το οποίο έφερε μια ομπρέλα και τις λέξεις «Θα επιστρέψουμε» είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της εθνικής οδού όπου οι φοιτητές είχαν στρατοπεδεύσει. Σε άλλο σημείο οι διαδηλωτές είχαν αναρτήσει ένα ακόμα πανό στο οποίο αναγραφόταν «Είναι μόνο η αρχή».