Ως ημέρες αγάπης, στοργής και προσφοράς έχουν ταυτιστεί οι ημέρες λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η οικογενειακή θαλπωρή με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μας ωθεί να απλώνουμε μια πιο μεγάλη και θερμή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη. Εκδηλώσεις, εορταγορές, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις μετατρέπουν και αυτόν τον Δεκέμβριο σε μια μεγάλη γιορτή.
Επιτυχημένη γιορτή δεν γίνεται φυσικά χωρίς δώρα. Μια και ο Αϊ-Βασίλης δεν προλαβαίνει πάντα να προσφέρει χαρά και χρώμα σε όλους, ας βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι. Ετσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι δευτεροετείς σπουδάστριες των Παιδαγωγικών Σπουδών του ΙΕΚ Ομηρος και μαζί με τις καθηγήτριές τους ετοίμασαν μια παράσταση με πρόζα, μουσική, τραγούδι και άμεση επικοινωνία με το κοινό. Ο τίτλος αυτής «Δωροβροχή», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
«Δωροβροχή» για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Με όχημα αυτή την παράσταση, την οποία το Aegean Omiros College και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος χάρισαν στον Σύλλογο «Καρδιά του Παιδιού», η «Δωροβροχή» θα ταξιδέψει σε κόσμους παραμυθένιους παιδιά που βρίσκονται σε τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας. Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, πραγματεύεται τις περιπέτειες του μικρού Μάρκου την ημέρα των Χριστουγέννων αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απληστίας, τη σπουδαιότητα της φιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Πρεμιέρα θα κάνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι στοPublic Συντάγματος και αμέσως μετά,την Κυριακή, θα παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (17.00), ενώ τη Δευτέρα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (13.30), την Τρίτη στο Ιασώ Παίδων (12.30) και το ίδιο απόγευμα στο «Μητέρα» (17.00). Η δραματοποίηση – σκηνοθεσία ανήκει στην Ερωφίλη Λέκα, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, τη μουσική επιμέλεια έκανε η μουσικοπαιδαγωγός – μουσικοσυνθέτρια Μαρία Ευαγγελάτου, τα κοστούμια και τα σκηνικά έφτιαξαν οι ίδιες οι 11 πρωταγωνίστριες και την επιμέλεια και οργάνωση ανέλαβε η διευθύντρια του Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών Ελενα Χατζηγιαννάκη.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 32 χρόνια λειτουργίας του έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως.
Για άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Μια γιορτή «…το κάτι άλλο» διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου 2014 το Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Αλλο» στις εγκαταστάσεις του στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ομορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευές και προϊόντα φτιαγμένα όλα με μεράκι και φαντασία από τα τμήματα και τα εργαστήρια του σωματείου θα βρίσκονται στους πάγκους του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του σωματείου (Βιθυνίας 30).
Οι φίλοι του Σωματείου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να προμηθευτούν βιολογικά και σπιτικά εδέσματα, ενώ δεν θα λείπουν φυσικά τα καλλιτεχνικά δρώμενα και οι εκπλήξεις. Το διήμερο θα πλαισιώνουν μουσικά πολλά σχήματα της πόλης δίνοντας τον ρυθμό στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Το χριστουγεννιάτικο παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί ως αργά το βράδυ.
Το Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Αλλο» δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, απασχόληση και ψυχαγωγία ατόμων με αναπηρία μέσα από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Βασικός στόχος του είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανισότητας και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά.
Ετήσιο μπαζάρ από τη «Θεοτόκο»

Μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα όλα με μεράκι και καλαισθησία από τους νέους του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος», θα βρουν και εφέτος όσοι επισκεφθούν το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Ιδρύματος. Επίσης, στο εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι όπου θα πραγματοποιηθεί η εορταστική αγορά θα υπάρχουν και αντικείμενα που έχουν ευγενικά προσφερθεί από δωρητές που στηρίζουν το έργο του Ιδρύματος.
Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ θα διαρκέσει από την Παρασκευή 12 ως και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας 10.00-22.00). Η συμμετοχή όλων θα προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους νέους του Κέντρου και παράλληλα θα στηρίξει τις προσπάθειες για εκπαίδευση και κοινωνική αποδοχή των ατόμων αυτών με τις «ιδιαίτερες ικανότητες».
Tο Ιδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» προσφέρει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (πρώιμη παρέμβαση) και εφήβους με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητική υστέρηση ή/και αυτισμό. Από το 1963 έχει εξυπηρετήσει πάνω από 5.000 άτομα τα οποία έχουν λάβει μέρος σε πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα με αξιόλογα αποτελέσματα (184 προσλήψεις στην ελεύθερη αγορά τα τελευταία χρόνια). Είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχει τις εγκαταστάσεις του στον Δήμο Ιλίου.
Πανηγύρι αποφοίτων
Σχολής Χιλλ
Ο σύλλογος αποφοίτων της Σχολής Χιλλ διοργανώνει και εφέτος το χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, με τη συμμετοχή της Σχολής και του Συλλόγου Γονέων, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τον «Καλό Ποιμένα – Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά», μια στέγη εγκαταλελειμμένων παιδιών που προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.
Στο πανηγύρι, που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Θουκυδίδου 9, στην Πλάκα, από τις 9.00 ως τις 17.00, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, να συμμετάσχουν σε μουσικές εκδηλώσεις, να δοκιμάσουν σπιτικά γλυκά και μεζέδες αλλά και να συμμετάσχουν στη λαχειοφόρο αγορά.
Xριστουγεννιάτικη βραδιά του ΚΙΑΛΛΗ Θέρμης

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, στην αξιοπρέπεια και στη χαρά των ημερών επιφυλάσσει στους φίλους του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θερμής (ΚΙΑΛΛΗ) την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης. Με ελεύθερη είσοδο και φέρνοντας μόνο φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο, οι φίλοι του ΚΙΑΛΛΗ θα απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα και θα μοιραστούν σκέψεις και εμπειρίες από την καθημερινότητα στο ΚΙΑΛΛΗ.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2013 ως αυτόνομο εγχείρημα πολιτών που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φάρμακα σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους. Το ΚΙΑΛΛΗ δεν υπάγεται σε κανέναν κρατικό φορέα, ΟΤΑ, ΜΚΟ ή άλλη οργάνωση.

HeliosPlus