Ευνοιοκρατία, κομματοκρατία και οικογενειοκρατία αλλά και «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων από τη νέα διοίκηση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Το σωματείο βάλλει ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειάρχου Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης, ανοίγοντας το πρώτο μέτωπο εναντίον της από συνδικαλιστές μετά την εκλογή της.
Το σωματείο εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ μιλά για μεθοδεύσεις μιας συνδικαλιστικής μειοψηφίας ενώ, όπως δηλώνουν, στάθηκαν ευνοϊκά και με διάθεση συνεργασίας απέναντι στο πρώτο στοίχημα αριστερής δημοκρατικής διακυβέρνησης. Έτσι καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι συνδικαλιστές που επιστρέφουν για να αναλάβουν θέσεις αλλά και προσχηματικές πειθαρχικές διώξεις, χωρίς πάντως να δημοσιοποιούν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ έχει ως εξής: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής έχουν γίνει μάρτυρες μιας αλυσίδας πρωτοφανών ενεργειών και μεθοδεύσεων που φέρουν τη σφραγίδα της νέας διοίκησης και των ηθών που πρεσβεύει η φίλα προσκείμενη σε αυτήν συνδικαλιστική μειοψηφία.
Πρόκειται για ενέργειες που απέχουν έτη φωτός από τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας και που σήμερα επιβεβαιώνεται περίτρανα, ότι είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από κάποιους – με έντονα στερητικά ψυχοσωματικά σύνδρομα, δεν εξηγείται αλλιώς -, ήδη από την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αυτό που κανείς δεν πίστευε ωστόσο, ήταν ότι οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί που παραβιάζουν την κοινή λογική και τους κανόνες της δημόσιας διοίκησης, δεν θα έμεναν στα λόγια, αλλά θα αποτελούσαν την αφετηρία των επιλογών της νέας διοίκησης.
Μιας διοίκησης που αποτελεί το πρώτο στοίχημα της αριστερής δημοκρατικής διακυβέρνησης και που το Σωματείο μας αντιμετώπισε εξ αρχής με κάθε καλή διάθεση συνεργασίας.
Δυστυχώς όμως, – στον ΕΔΣΝΑ τουλάχιστον -, το «πρώτη φορά αριστερά», έδωσε γρήγορα τη θέση του, σε φαινόμενα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και νοοτροπίες.
Στην επέλαση της κομματοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και της οικογενειοκρατίας, σε θεσμικές παρεκτροπές, αλλά και σε ένα «πογκρόμ» συνδικαλιστικών «διώξεων» σε βάρος του Σωματείου μας.
Έχουν περάσει μόλις τριάμισι μήνες και έχουμε ήδη δει:
•Τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ, μετά τη θητεία τους στα βουλευτικά γραφεία και την ΠΟΕ ΟΤΑ και έχοντας πλέον υπό μάλης την εξουσία, να επιστρέφουν μετά από χρόνια στην υπηρεσία, όχι ασφαλώς για να εργαστούν, αλλά για να συνδιοικήσουν μετά των συζύγων τους …
Τελικά υπηρετούν το δημόσιο ή το κομματικό συμφέρον;
•Μέλη του Προεδρείου του Σωματείου μας και ορισμένοι άλλοι «αντιφρονούντες» να μετακινούνται με συνοπτικές διαδικασίες από το υπηρεσιακό τους αντικείμενο, στο οποίο είχαν χρόνια προσφοράς… Αυτό θα πει δημοκρατία …
•Άλλο μέλος του Σωματείου μας να υφίσταται αναιτιολόγητη και τελείως προσχηματική πειθαρχική δίωξη που συνοδεύεται από πλήθος παρατυπιών
•Βροχή ανώνυμων καταγγελιών που αντιμετωπίζονται επιλεκτικά και με κριτήριο την προάσπιση των ημετέρων …
•Νέα δημόσια έγγραφα και ορολογίες να εφευρίσκονται για να ικανοποιηθούν τα «δικά μας παιδιά» …
• Να βγαίνουν προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού (γεν. γραμματέα), χωρίς να υπάρχουν καν πιστώσεις στον προϋπολογισμό,
•Το Σωματείο των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ να μην προσκαλείται στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία συμμετείχε και η «κουτσή Μαρία» …
Φαίνεται ότι κάποιοι φοβούνται τον διάλογο και οι δημοκρατικές τους αντοχές εξαντλούνται στη συζήτηση με τον … εαυτό τους.
•Συνεχείς εμετικές αναρτήσεις στο blog της δήθεν Ανεξάρτητης και κατά φαντασία Ενωτικής Κίνησης, που πετούν τόνους λάσπης σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς.
Μετά από όλα αυτά και πολλά περισσότερα που θα τα πούμε στην … ώρα τους, το Σωματείο μας καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της νέας διοίκησης και των υποβολέων της, που ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα αυξήσουν τις ψήφους τους στις προσεχείς εκλογές του Σωματείου μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή επαγρύπνηση, καθώς είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός αγώνα που αφορά την υπηρεσιακή μας υπόσταση και το ίδιο το μέλλον του φορέα μας, που με τις επιλογές της νέας διοίκησης κινδυνεύει να οδηγηθεί στην πλήρη και ολική απαξίωση.
Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και τους Δημάρχους της Αττικής να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο φορέας μας σε κομματικό παραμάγαζο».