Μητσοτάκης:Οι ανεξάρτητοι να σκεφτούν τις συνέπειες της ψήφου τους

«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους. Πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως «το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».

Επανέλαβε ότι ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας» και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω κι αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στον βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο, που προτείνεται ως υποψήφιος, καθώς λένε ξεκάθαρα ότι θέλω να χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή για να ρίξω την κυβέρνηση. Άρα σε τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κίνηση;».

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, καθώς όπως είπε «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα δυο στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμά. Άρα εκτιμούμε τον κ.Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλός υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Υπογράμμισε πως «και η νευρική αντίδραση των αγορών, αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς».

Ο κ.Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως «η εκλογή του κ. Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ισοδυναμεί με την επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk