Ολοκληρώθηκε η μετάβαση της Εθνικής Λοταρίας της Ιρλανδίας στο σύστημά της και τερματικά της Intralot. Η Premier Lotteries Ireland (PLI) είναι επίσημα πλέον ο νέος διαχειριστής της Κρατικής Λοταρίας για τα επόμενα 20 χρόνια, έχοντας κερδίσει τη διαγωνιστική διαδικασία με 405 εκάτ. ευρώ. Η Intralot Ireland, θυγατρική του ομίλου Intralot επελέγη ως ο τεχνολογικός πάροχος της PLI, προκειμένου να παρέχει την εγκατάσταση, συντήρηση και υποστήριξη των νέων κεντρικών συστημάτων και τερματικών της Λοταρίας.
Η PLI είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη μετάβαση στο νέο σύστημα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015, σύμφωνα με τη νέα άδεια. Ωστόσο, το σχέδιο μετάβασης ξεκίνησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η Intralot και η Camelot Global παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη ώστε η PLI να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μετάβασης με επιτυχία και αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.
Η μετάβαση στο σύστημα της ελληνικής εταιρείας ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής, 30 Νοεμβρίου, όταν όλα τα σημεία πώλησης της Λοταρίας συνδέθηκαν στο κεντρικό σύστημα. Η Intralot εγκατέστησε τα τελευταίας γενιάς τερματικά της, Photon, τα οποία θα συντελέσουν στην αύξηση των πωλήσεων μέσα από το εκτενές δίκτυο πωλήσεων της Λοταρίας.
Ο κ. Dermot Griffin, διευθύνων σύμβουλος της Premier Lotteries Ireland, δήλωσε: «Η Premier Lotteries Ireland είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάβασης. Ξεκινήσαμε τη λειτουργία της λοταρίας με επιτυχία και ευελπιστούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την Κρατική Λοταρία και τα παιχνίδια της. Η PLI δεσμεύεται να αναπτύξει υπεύθυνα την Κρατική Λοταρία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια και να διασφαλίσει τη συνεχή στήριξη των κοινωφελών δράσεων σε όλη την Ιρλανδία».
Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ήπια μετάβαση της Κρατικής Λοταρίας στο σύστημά μας. Η συνεργασία μας με την PLI και την Camelot Global είναι υποδειγματική και μαζί θέσαμε στέρεες βάσεις για την μακροπρόθεσμη συνεργασία μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Λοταρία θα παρέχει στους παίκτες νέες εμπειρίες υπεύθυνου παιχνιδιού, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα για τους κοινωφελείς σκοπούς».