Ολονύχτια διαμαρτυρία ξεκίνησαν συνταξιούχοι στο Σύνταγμα

Ολονυχτία έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα ξεκίνησαν συνταξιούχοι στο πλαίσιο παναττικής διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Ολονυχτία έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα ξεκίνησαν συνταξιούχοι στο πλαίσιο παναττικής διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Ήδη έξω από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται περίπου 300 συνταξιούχοι οι οποίοι οργανώνουν την ολονυχτία τους με… φασολάδα και κρασί για το κρύο.

Η κινητοποίηση οργανώνεται από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις.

«Απαιτούμε κόποι και αίμα ολόκληρων χρόνων να βρουν τη δικαίωση τους και καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Αττικής να αγκαλιάσουν αυτή την αγωνιστική εκδήλωση.

»Οι αγώνες μας μπορούν να τους σταματήσουν. Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων. Δε βολευόμαστε με ψίχουλα» αναφέρει ανακοίνωση από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Στην ολονύχτια παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων βρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος και δήλωσε: «Βρισκόμαστε απόψε εδώ στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους συνταξιούχους για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους. Πρέπει να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν η 13η και η 14η σύνταξη που τους την έχουν πάρει πίσω, ενώ τη δικαιούνται. Γι’ αυτή μάτωσαν, γι’ αυτή δούλεψαν δεκαετίες τώρα στη βιομηχανία της χώρας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Βρισκόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους γιατί το μέλλον που διαγράφει η κυβερνητική πολιτική, οι δυνάμεις που ασπάζονται και πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ετοιμάζουν ζοφερά χρόνια για όλους μας, για μας, για τα παιδιά μας. Δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk