Σαν έναρξη της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής χρονιάς, το φημισμένο για την κλασική του παιδεία «Conservatoire slave de musique de Bagnolet» του Παρισιού ανοίγει τις πόρτες του στη Jazz μουσική.
O Srdjan Ivanonitch ένας αφοσιωμένος ντράμερ και συνθέτης, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Jazz τμήματος του Ωδείου και του καλλιτεχνικού προγραμματισμού και προσκαλεί, μεταξύ άλλων μουσικών συνεργατών, τη Φένια Παπαδόδημα για να δώσει μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια jazz τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού. αλλά και βυζαντινής μουσικής.
Στην εναρκτήρια συναυλία που θα δoθεί στις 25 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει και ο διάσημος πιανίστας Bojan Z. Μεταξύ άλλων θα παίξουν ο Αντρέας Πολυζωγόπουλος, ο Γιώργος Παλαμιώτης, η Ουρανία Λαμπροπούλου και ο Srdjan Ivanovitch. Η Φένια Παπαδόδημα θα τραγουδήσει συνθέσεις από το «Fenia Papadodima quartet» και από το κλασικό mainstream jazz ρεπερτόριο.
H Φένια Παπαδόδημα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στο Conservatoir Superieur National d’ Art Dramatique στο Παρίσι, όπου ζούσε και εργαζόταν επί πολλά χρόνια. Σαν ηθοποιός συνεργάστηκε με σκηνοθέτες του θεάτρου, όπως ο Philippe Adrien, ο Mathias Langhoff, o Jean Francoit Perret, o Michel Deutsch, o Alain Olivier, o Patrick Sommier και έχει παρουσιάσει έργα σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου στις πιο σημαντικές σκηνές της Γαλλίας (Τheatre de l’ Odeon, Theatre de la Tempete, Theatre Bobigny 93, Theatre National de Strasbourg, Festival d’Avignon).

Πήρε μέρος σε μουσικές γαλλικές παραστάσεις, συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες ενώ έχει φτιάξει και το δικό της μουσικό γκρουπ. Το «Πωλούνται δάκρυα ελιάς» είναι το δεύτερο θεατρικό της έργο, καθώς προηγήθηκε το «Μια γάτα που τη λέγαν Μπίλι Χάλιντεϊ», μια παράσταση που συνδύαζε το θέατρο με τη μουσική, καθώς συνοδευόταν από ένα κλασικό κουαρτέτο (τύμπανα, μπάσο, κοντραμπάσο, σαξόφωνο). Μοιρασμένη ανάμεσα στις καλλιτεχνικές της ανάγκες, άλλοτε νιώθει περισσότερο το ένα ή το άλλο, η δημιουργός ομολογεί ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς μουσική. «Οι επιλογές που κάνω κάθε φορά νομίζω πως με ωφελούν», έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο vima.gr