Αλ.Καλύβης: Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ με την ηγεσία της

«Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους ‘τραβήξουμε’ πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά» δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

«Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους ‘τραβήξουμε’ πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά» δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.{{{ audio1 }}}

«Κάθε ψήφος που δίνεται, δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο» είπε, σημειώνοντας:

«Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά».

«Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν» συνέχισε ο κ. Καλύβης, επισημαίνοντας: «Σαράντα χρόνια τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε».

Με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή», ο κ. Καλύβης απάντησε:

«Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε. Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας».

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Για τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάθε ψήφος που δίνεται, δεν είναι εξασφαλισμένη ες αεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο. Και στους ανθρώπους της Ν.Δ. και του ΚΚΕ, γιατί να κάνουμε διακρίσεις; Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν. Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει ταύτιση του απλού ανθρώπου που ψήφισε Χρυσή Αυγή για μια σειρά λόγους που δεν δικαιολογώ, αλλά απλά προσπαθώ να εξηγήσω γιατί κάνει αυτή την επιλογή. Πρέπει δηλαδή να του εξηγήσουμε ότι πρέπει να ενταχθεί στο δημοκρατικό πλαίσιο και να στηρίξει δυνάμεις που είναι μέσα σ’ αυτό. Δεν το καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους βάλουμε σε καραντίνα. 40 χρόνια τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε! Όχι (δεν τα ταυτίζω με τη Χρυσή Αυγή). Εγκληματική οργάνωση είναι όμως η ηγεσία της, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Και λέμε ότι αυτό που έκανε ο κόσμος, ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, είναι ένα μέγα λάθος. Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ενοχλείστε σ’ αυτό το θέμα.»

Για τις δηλώσεις Σγουρού ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή»

«Με συγχωρείτε, αλλά αυτά τα πράγματα είναι αστεία! Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε! Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk