Εχουν εγκριθεί περίπου 270.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Στις 270.000 ανέρχονται οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των τελικών δικαιούχων να μειωθεί μετά από τις διασταυρώσεις που θα τρέξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Συνολικά έχουν υποβληθεί 830.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ωστόσο από αυτές έχουν εγκριθεί μόλις το 33%.

Στις 270.000 ανέρχονται οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των τελικών δικαιούχων να μειωθεί μετά από τις διασταυρώσεις που θα τρέξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 830.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ωστόσο από αυτές έχουν εγκριθεί μόλις το 33%, ήτοι 270.000 περίπου. Σε αυτούς τους δικαιούχους αναμένεται εντός της εβδομάδας να δοθεί μέρισμα συνολικού ύψους 172 εκατ. ευρώ.

Πριν τις εκταμιεύσεις η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα τρέξει ειδικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστώσει εάν υπήρχαν φορολογούμενοι που υπέβαλαν ψευδή ή ελλιπή στοιχεία προκειμένου ή θα πρέπει για πρόσθετους λόγους να αποκλειστούν από τους δικαιούχους. Στους έχοντες υποβάλλει αίτηση για το επίδομα εμφανίζονται φυσικά πρόσωπα με μεγάλους καταθετικούς λογαριασμούς και με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα που οι αιτήσεις τους γίνονται αποδεκτές.

Σε κάθε περίπτωση περίπου 280 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα θα παραμείνουν αδιάθετα κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τα κριτήρια χορήγησής.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει στους δικαιούχους να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν εισοδήματα λίγο πάνω από τα 6.000 ευρώ έως και 6.500 ευρώ. Παράλληλα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι την υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ώστε να καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε όσους έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 9 Μαΐου αναμένεται να πιστωθεί το μέρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας 75.000 ένστολων. Υπενθυμίζεται πως για τους ένστολους με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, το επίδομα ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk