Κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν για δεύτερη ημέρα οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δυο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα Μέσα Μαζικά Ενημέρωσης κάνουν λόγω για απόκρυψη στοιχείων.

Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) δήλωσε πως δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κανένα από τα ύποπτα κομμάτια που έδειξαν οι δορυφόροι. Οι έρευνες σταματούν για σήμερα και θα συνεχιστούν το πρωί του Σαββάτου.

Η Αυστραλία έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι συνθήκες στην περιοχή βελτιώθηκαν και η ορατότητα ήταν καλύτερη σε σχέση με την πρώτη ημέρα των ερευνών στο σημείο.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κομμάτια που είδε ο δορυφόρος τις προηγούμενες μέρες «ενδέχεται να μην επιπλέουν πια».

Όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου.

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη, όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.