Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στις 17.00, στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Τσιμισκή 14), θα απονεμηθούν οι δύο υποτροφίες που χορηγεί το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε μαθητές του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Οι υποτροφίες παρέχουν τη δυνατότητα στους δύο μαθητές να εγγραφούν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και να πραγματοποιήσουν σπουδές στον τομέα του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και της δημοσιογραφίας.Η αθλοθέτηση των δύο υποτροφιών σε παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου καθιερώθηκε στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το 2010, με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του τότε υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια.
Στην εκδήλωση της Πέμπτης θα ανακοινωθεί η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Φεστιβάλ και ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τη χορήγηση υποτροφιών. Θα δώσουν το «παρών» ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Εϊπίδης, ο κ. Σπύρος Βούγιας, η διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Λυκείου κ. Δόμνα Ιωαννίδου, εκπρόσωποι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, καθώς και μαθητές και καθηγητές του Διαπολιτισμικού Λυκείου.