Η Βενετία ζει μεγαλειώδεις στιγμές αυτήν την εποχή. Το μεγαλύτερο και πλέον φημισμένο καρναβάλι του πλανήτη μετά από αυτό της Βραζιλίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των media. Εκατοντάδες φωτογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στα στενά γραφικά δρομάκια, την περίφημη Piazza San Marco και το θρυλικό καφέ “Florian”. Οι στολές των επισκεπτών αλλά και όλων αυτών οι οποίοι δουλεύουν για το φαντασμαγορικό, κινηματογραφικού τύπου καρναβάλι είναι μοναδικές. Θυμίζουν στολές από κινηματογραφικές ταινίες. Μακριά φορέματα, χρυσοποίκιλτες κάπες, ολοκέντητα κοστούμια και οι δημοφιλείς ολόχρυσες μάσκες που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τα χέρια κάποιου διάσημου γλύπτη. Στα δρομάκια και τα αρχοντικά της Βενετίας έχουν γυριστεί άλλωστε μερικές από τις δημοφιλέστερες κινηματογραφικές ταινίες με τελευταία την “The Tourist” με πρωταγωνιστές την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνι Ντεπ. Θυμάμαι εκείνες τις μέρες βρισκόμουν στην πολυαγαπημένη μου Βενετία. Παρατηρούσα την εκθαμβωτική Αντζελίνα να κινείται στα δρομάκια, να πηδάει με χάρη στις γόνδολες, να κάνει εκτυφλωτική είσοδο στο “Danieli” και το “Harry’s Bar”.

Ο σύντροφος της, Μπραντ Πιτ, παρακολουθούσε συνεχώς τα γυρίσματα της ταινίας από τις βεράντες ή τα εστιατόρια του “Danieli”. Κάποιες φορές μαζί με τα παιδιά έκαναν βόλτες με τις γόνδολες. Οι παπαράτσι τους κυνηγούσαν παντού. Την έστηναν έξω από το “Danieli” ή το πιο trendy “Gritti” όταν ο Μπραντ πήγαινε να συναντήσει φίλους όπως ο billionaire Φρανσουά Πινό και η σύζυγός του, μελαχρινή, sexy συνάδελφός του Σάλμα Χάγιεκ.

Το καρναβάλι της Βενετίας κορυφώνεται την ερχόμενη Κυριακή. Ο απλός κόσμος γεμίζει τους δρόμους και τα μικρά δρομάκια που «κρύβουν» γραφικά εστιατόρια. Τόσο μακριά που μοιάζουν με φωλίτσες. Οι jet setters σπεύδουν στο υπέροχο palazzo “Grassi” της οικογένειας Πινό, γεμάτο από πανάκριβα, εκπληκτικά έργα τέχνης. Η οικογένεια Πινό διοργανώνει πάντα ένα private party για όλους τους αγαπημένους φίλους οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη των Δόγηδων αυτήν την εποχή.

Οι ταινίες με φόντο την Βενετία
Λατρεύω τα βράδια στην Βενετία. Είναι τόσο ατμοσφαιρικά. Ιδιαίτερα όταν απολαμβάνεις το ποτό σου στο “Harry’s Bar”. Αισθάνομαι ότι εκείνη η περίφημη γόνδολα η οποία «στα ξαφνικά» απέκτησε μηχανή Riva με οδηγό έναν από τους πλέον πετυχημένους πράκτορες 007, τον «πολύ» Ρότζερ Μουρ θα περάσει ξαφνικά από μπροστά μου. Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες των ταινιών με πρωταγωνιστή άλλωστε τον φοβερό και τρομερό James Bond έχουν «χρησιμοποιήσει» αρκετές φορές την Βενετία για γυρίσματα.

Σινεμά. Ιστορίες με ενδιαφέρον, big stars , σκηνές που κόβουν την ανάσα. Τα φώτα σβήνουν αργά το βραδύ της Κυριακής στην Βενετία. Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο Hollywood. Οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, τα Oscar, οι διάσημοι ηθοποιοί, οι εκθαμβωτικές εμφανίσεις πάνω στο κόκκινο χαλί, η αγωνία.

Οι ωραίοι του Hollywood
Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, οι γοητευτικοί άνδρες με τα tuxedo και οι μοναδικά ωραίες γυναίκες. Ντυμένες με εκπληκτικές βραδινές τουαλέτες οι οποίες φέρουν την υπογραφή κορυφαίων σχεδιαστών του κόσμου. Από τον Giorgio Armani και την Donatella Versace μέχρι την Carolina Herrera , τον Rick Owens και τον Hervé Léger. Οι μεγαλύτεροι οίκοι κοσμημάτων όπως οι Cartier, Chopard, Boucheron, Graff, Chaumet, θα προσφέρουν στις stars κοσμήματα αμύθητης αξίας. Μπιζού τα οποία θα φορεθούν αποκλειστικά και μόνο για μια βραδιά.

Managers και κορυφαία επιτελικά στελέχη της υψηλής ραπτικής και της υψηλής κοσμηματοποιίας βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Λος Άντζελες. Έχουν εγκατασταθεί σε πολυτελή ξενοδοχεία και προσπαθούν μέσα από τις διασυνδέσεις τους να πείσουν τους stars για την τελική επιλογή. Μια επιλογή που θα φέρει την υπογραφή τους.

Ανάμεσα στους κορυφαίους designers του πλανήτη και η ελληνίδα coututière Σήλια Κιρθαριώτη. Η κ. Κριθαριώτη είχε ντύσει και την περασμένη χρονιά stars όπως η νεαρή, γοητευτική Samantha Barks εκ των πρωταγωνιστριών στους «Άθλιους». Η ωραία, ελληνικής καταγωγής Μαρία Μενούνος είχε επιλέξει επίσης Celia Kritharioti Haute Couture. Η βραζιλιάνα top model η οποία είχε γνωρίσει την Σήλια στο party του “Vanity Fair” (πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Oscars) αναζήτησε τις δημιουργίες της το περασμένο καλοκαίρι όταν έκανε διακοπές στην Ελλάδα. Οι ανοιξιάτικες δημιουργίες Celia Kritharioti οι οποίες βρίσκονται ήδη στην Πόλη των Αγγέλων είναι κατασκευασμένες από αραχνοΰφαντα υλικά, μουσελίνες, μετάξι και δαντέλλες, κορυφαίο υλικό της φετινής σεζόν. Όλα τα υλικά έχουν επιλεγεί από το Παρίσι.

Οι big stars είναι εκθαμβωτικές στο γυαλί! Ανυπομονώ για την εμφάνιση της Μάργκο Ρόμπι (φωτο. αριστερά), συμπρωταγωνίστριας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην πολυσυζητημένη ταινία «Ο Λύκος της Wall Street». Είναι η ωραιότερη και πιο sexy star by far. New entry που μαγνητίζει!

Στο αστυνομικό τμήμα και πάλι η εν διαστάσει σύζυγος του Ριμπολόβλεφ
Η κ. Ελένα Ριμπολόβλεβα παραμένει ελεύθερη υπό περιορισμό στην Κύπρο, αφού το διαβατήριο της κατακρατείται από την κυπριακή αστυνομία. Οι κύπριοι δικηγόροι της (σε βάρος της υπάρχει ένταλμα σύλληψης) έδωσαν προσωπικές διαβεβαιώσεις για να αφεθεί ελεύθερη. Σήμερα κλήθηκε και πάλι στην Αστυνομία της Λεμεσού για να δώσει νέα κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες επιφανών κοσμηματοπωλών στην Γενεύη και το Παρίσι, είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε το δακτυλίδι από το διαμάντι.

Η εν διαστάσει σύζυγος – για να υποστηρίξει ότι επρόκειτο για δώρο προς την ίδια – λέει ότι πήραν τα μέτρα του δακτύλου της με σκοπό να κατασκευάσουν το δαχτυλίδι. Σύμφωνα πάντα με την ίδια.

Η αξία του δακτυλιδιού είναι μερικές χιλιάδες δολάρια. Το διαμάντι έχει την αξία (τιμής αγοράς 24 εκατ. δολάρια, βάρος 15,43 cts) και το διαμάντι είναι που ανήκει στο Εμπίστευμα το οποίο συστάθηκε προς όφελος των δύο θυγατέρων. Η πιο πρόσφατη εκτίμηση για την αξία του διαμαντιού, που είναι μοναδικό στον κόσμο, είναι πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια.

Ο φιλικός διακανονισμός που δεν έγινε ποτέ
Επιχειρηματίες που γνωρίζουν καλά το πρώην ζευγάρι μιλούν για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με σκοπό την εξεύρεση φιλικού διακανονισμού για το διαζύγιο. ο κ. Rybolovlev πρότεινε στην εν διαστάσει σύζυγο του το ποσό του 1 δις δολαρίων, το οποίο ενώ αρχικά αποδέχτηκε, μετά το απέρριψε και ξεκίνησε μια νομική μάχη εναντίον των Εμπιστευμάτων που έχουν συσταθεί προς όφελος της Εκατερίνα και της Άννα.

Προσωπικότητες για την έκθεση Παρθένη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Το όμορφο νεοκλασικό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο στεγάζει το ίδρυμα «Β. & Μ. Θεοχαράκη» ήταν γιορτινά φωταγωγημένο. Προσωπικότητες της πνευματικής, πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια της εξαιρετικά σημαντικής έκθεσης «Κωνσταντίνος Παρθένης: Τέχνη και Πνεύμα». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη και επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά. Τα εγκαίνια έκανε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο κ. Βασίλης Θεοχαράκης καλωσόρισε τις προσωπικότητες που γέμισαν τον 2ο όροφο. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, παρά τις σκληρές διαβουλεύσεις με την Τρόικα, ήταν εκεί. Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος φωτογραφιζόταν μπροστά σε ένα μεγάλων διαστάσεων υπέροχο έργο του Παρθένη. Ο Δάκης Ιωάννου, οι Γιάννης, Σόφι, Θωμάς Βαρβιτσιώτη, Γιάννης Μαυρής ήταν από τους πρώτους που έφθασαν στην έκθεση.