Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου χάμπουργκερ και της ροδαλής τηγανητής πατάτας κάνει τους μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών να δημιουργούν ουρές μπροστά από τον πάγο των παραγγελιών. Η μεγαλύτερη και πλέον δημοφιλής αλυσίδα καταστημάτων χάμπουργκερ σε εποχές έντονες ύφεσης για τη χώρα μας άνοιξε ένα κατάστημα… μπουτίκ. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης. Χάμπουργκερ exclusive λοιπόν στην Λεωφόρο των εντυπωσιακών κρυστάλλινων κτιρίων, των πανάκριβων καταστημάτων επίπλων και των πριβέ κομμωτηρίων τα οποία είναι «κρυμμένα» πίσω από καταπράσινες φυλλωσιές. Εκεί όπου κυκλοφορούν ακόμα Cayenne, Mercedes cabrio και κατακόκκινες Ferrari (όλα αυτά τα αυτοκίνητα μαζί έκαναν… επιδρομή την Κυριακή που μας πέρασε μέσα στην πόλη του Λουτρακίου).

Τα αστραφτερά αυτοκίνητα της Κηφισίας έχουν μία και μοναδική κατεύθυνση. Τα βόρεια προάστια των glamorous επαύλεων. Κάποιες φορές σταματούν μπροστά στο exclusive χαμπουργκεράδικο. Οι κάτοχοί τους ντυμένοι με Prada, Hermès και Gucci «αναμειγνύονται» με τους μαθητές του Κολλεγίου και των γύρω σχολείων. Οι φωνές και τα δυνατά γέλια των μαθητών χαρίζουν μια ξεχωριστή νότα σε μία πόλη θαμπή, γκρίζα, μελαγχολική. Τι δοκιμάζουν όμως οι πελάτες ενός exclusive χαμπουργκεράδικου; Απλά και μόνο παραγγέλνουν τα χάμπουργκερς της αρεσκείας τους. Με ξεχωριστά υλικά. Κάτι σαν να παραγγέλνει η… μαμά τους σε μία exclusive boutique Chanel π.χ. στην Rue Cambon.

Παρατηρώ ότι δίπλα στο exclusive χαμπουργκεράδικο, εκεί όπου υπήρχε πολύ γνωστό κατάστημα επίπλων, κάποιοι μεταφέρουν πολλές ομοιόμορφες καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

Lebanese restaurant με αληθινά φύλλα χρυσού
Εντυπωσιακή χλιδή και αληθινά φύλλα χρυσού για ένα καινούργιο λιβανέζικο εστιατόριο. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το Lebanese restaurant το οποίο παραπέμπει στις «Χίλιες και μία νύχτες». Ακόμα και κάποια δέντρα μπροστά έχουν τυλιχθεί με φύλλα χρυσού. Η Αθήνα των εκατομμυρίων κατοίκων -οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα σκληρή καθημερινότητα- έχει την δυνατότητα λοιπόν να φιλοξενήσει exclusive χαμπουργκεράδικα και glamorous λιβανέζικα εστιατόρια. Πάντα στα north suburbs. Οι Έλληνες ισχυροί του χρήματος άλλωστε έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν λιβανέζικες λιχουδιές κατασκευασμένες από διάσημους σεφ. Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη είναι γεμάτα από τέτοιου είδους εστιατόρια.

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας κατοικούν πολλοί Λιβανέζοι κροίσοι. Ιδιοκτήτες εκπληκτικών επαύλεων στην Πολιτεία, την Εκάλη και τον Διόνυσο. Άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν κανένα οικονομικό πρόβλημα. Λίγους μήνες πριν ρώτησα την γοητευτική σύζυγο πασίγνωστου Λιβανέζου επιχειρηματία γιατί εξακολουθούν να μένουν σε μία πτωχευμένη, «απομονωμένη» χώρα όπως η Ελλάδα ενώ διαθέτουν glamorous διαμερίσματα στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Μου απάντησε ότι η χώρας μας είναι πιο κοντά από άλλες στην πατρίδα τους το Λίβανο. Έτσι οι σύζυγοί τους μπορούν να μετακινούνται πολύ γρήγορα με τα learjets για να διευθετήσουν τις εκεί επιχειρηματικές δραστηριότητές τους.

Λιβανέζοι οι… μεγάλοι σωτήρες
Ελληνίδα επιχειρηματίας η οποία κινείται στο χώρο του εμπορίου μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν παραλείπει καθημερινά να… προσεύχεται για την καλή υγεία των Λιβανέζων πελατών της. Λέει ότι οι πάμπλουτοι Λιβανέζοι είναι αυτοί οι οποίοι κρατούν αρκετά καταστήματα ανοιχτά. Ιδιαίτερα αυτά τα οποία πουλούν ρούχα, έπιπλα και τρόφιμα. Αγοράζουν τα πάντα αφήνοντας πολλές χιλιάδες ευρώ στο ταμείο. Επιμένει ότι αν αυτοί φύγουν από την Ελλάδα κάποια καταστήματα θα κλείσουν. Οι Λιβανέζοι κυκλοφορούν στην πλατεία της Κηφισιάς με ακριβά αυτοκίνητα και μερικοί με body guards. Στην πολύβουη πλατεία της Κηφισιάς καταστήματα τα οποία φιλοξενούσαν διεθνείς οίκους μόδας έχουν μετατραπεί σε φτηνά καφέ. Πολύς κόσμος την «αράζει» εκεί καθημερινά για να απολαύσει καπουτσίνο και εσπρέσο.

Ριάνα και Lady Gaga στο fashion week της Νέας Υόρκης

Οι μουσικές στα νεανικά spots είναι πολύ δυνατές. Ακούγονται τα τελευταία hits της Ριάνα, της Μπιγιονσέ, της Μάιλι Σάιρους και της Lady Gaga. Στα αγόρια αρέσει η Ριάνα. Τα κορίτσια όμως προτιμούν την Lady Gaga η οποία αφού παρακολούθησε πριν λίγα 24ωρα επίδειξη στο fashion week για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2014-2015 στην Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε trendy restaurant. Η Lady Gaga είχε επιλέξει ένα κατάλευκο φόρεμα της στενής της φίλης Donatella Versace το οποίο την άφηνε σχεδόν γυμνή μέσα στο χιόνι. Τα κακοφτιαγμένα, στραβά ποδαράκια της ήταν επίσης γυμνά!

Το τετ-α-τετ Κεφαλογιάννη – Γεωργιάδη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν ντυμένη κομψά. Στα αγαπημένα της σκούρα χρώματα. Έφθασε στο ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» το απόγευμα της Τρίτης λίγο πριν τις επτά. Προχώρησε στο “Alexander’s Bar”. Ο νεαρός, γοητευτικός φρουρός της παρέμεινε στο λόμπι του ξενοδοχείου. Εκεί συνάντησε έναν άλλο αστυνομικό. Λίγο μεγαλύτερο στην ηλικία. Μερικά λεπτά αργότερα «ανακάλυψαν» ότι ήταν άνδρες της προσωπικής φρουράς του Άδωνη Γεωργιάδη. Οι Υπουργοί Τουρισμού και Υγείας συνάντησαν στο μπαρ μια άλλη κυρία. Έμειναν μαζί της συζητώντας για αρκετή ώρα. Λίγο μετά η κυρία αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δύο Ministers παρέμειναν στις βελούδινες πολυθρόνες τους. Φαίνεται ότι είχαν κάτι σοβαρό να συζητήσουν. Έφυγαν μετά τις 8.30 το βράδυ.