Τρεις ταινίες που δεν έχουν προς το παρόν παιχτεί στις αίθουσες άφησε φεύγοντας από την ζωή ο αμερικανός ηθοποιός Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν (1967 -2014). Οι δυο μάλιστα, το «A most wanted man» και το «God’s pocket» είχαν προλάβει να κάνουν την πρεμιέρα τους στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς τον περασμένο Ιανουάριου. Ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν ήταν εκεί για την παρουσίασή τους.

Το μέγεθος του ταλέντου του ηθοποιού που σε ηλικία 46 ετών άφησε την τελευταία πνοή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο Γκρίνουϊτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης, ήταν εμφανές τόσο στον κινηματογράφο («Τρούμαν Καπότε», «Αμφιβολία», «The master» κ.α.) όσο και στο θέατρο («Ο θάνατος του εμποράκου»).
Ωστόσο, παρακολουθώντας τον Φ. Σ. Xόφμαν στον ρόλο του αδίστακτου, κυνικού Γερμανού πράκτορα της ταινίας «A most wanted man» στο απόσπασμα που κυκλοφορεί ήδη, μένεις κυριολεκτικά άναυδος (δείτε σχετικό βίντεο). Η ιστορία στηρίζεται στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ «Ο ν. 1 καταζητούμενος» που εκδόθηκε το 2008 και κυκλοφορεί στην χώρα μας από τις εκδόσεις BELL.
Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία ενός Τσετσένου Μουσουλμάνου (Γκριγκόρι Ντρομπρίγκιν) ο οποίος κρύβεται στο Αμβούργο όπου μπλέει στη δίνη του διεθνούς πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Συμπρωταγωνιστούν ο Γουίλεμ Νταφόε, Ρόμπιν Ράιτ και η Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία είναι το Ολλανδού φωτογράφου Αντον Κόρμπιν που έχει υπογράψει το εξαιρετικό βιογραφικό δράμα «Control».
Στο «God’s pocket» του Τζον Σλέιτερι που είναι εποχής. ο Χόφμαν υποδύεται έναν άνθρωπο που μπλέκει σε περιπέτειες από την στιγμή που αποφασίζει να καλύψει τον θάνατο του θετού γιού του σε ατύχημα.
Η τρίτη ταινία του Χόφμαν είναι το δεύτερο μέρος της δεύτερης ταινίας «Παιχνίδια επιβίωσης» («The hunger games: Μockingjay»). Για αυτήν την ταινία όμως, ο Χόφμαν δεν είχε τελειώσει τις υποχρεώσεις του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Entertainment Weekly του απέμενε μια εβδομάδα γυρισμάτων. Tα στούντιο Lionsgate που στηρίζουν τις ταινίες «Παιχνίδια πολέμου» δεν σχολίασαν το θέμα.
Εν τω μεταξύ, παρά τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά ο Φ. Σ. Χόφμαν επρόκειτο να σκηνοθετήσει την πρώτη ταινία του, «Ezekiel Moss», επίσης δράμα εποχής με πρωταγωνιστές τον Τζέικ Τζίλενχααλ και την Εϊμι Ανταμς. Δεν έχει γίνει γνωστό το αν η ταινία τελικά θα γυριστεί.
Τέλος, ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν είχε μόλις τελειώσει τα γυρίσματα του «πιλότου» του «Happyfish», μιας νέας τηλεοπτικής σειράς για το Showtime.