Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την αλλαγή του τρόπου εκλογής ευρωβουλευτών και την υποψηφιότητα Βουδούρη.{{{ audio1 }}}

Για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών

«Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από πέντε χρόνια, είχα δηλώσει ότι είναι καλύτερο από το να διορίζουν οι αρχηγοί να επιλέγουν οι πολίτες. Εμείς, άλλωστε, στον Συνασπισμό παλαιότερα και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ το κάναμε, εκλέγοντας όταν και όσο ίσχυε η λίστα τους υποψηφίους, με δημοκρατικές διαδικασίες και εσωκομματικό δημοψήφισμα και τη συμμετοχή χιλιάδων μελών σε όλη την Ελλάδα. Όσοι βιάζονται να πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τη ρύθμιση, σπεύδουν ενδεχομένως υπηρετώντας σκοπιμότητες. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι ο χρόνος κατάθεσης της ρύθμισης την τελευταία στιγμή έγινε όχι για να υπηρετήσει τη δημοκρατία, αλλά σκοπιμότητες δύο προσώπων, δύο αρχηγών. Αυτό που έχουμε αποφασίσει όλοι μαζί, είναι να περιμένουμε να κατατεθεί η διάταξη από την κυβέρνηση και θα την εξετάσουμε συλλογικά στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας συλλογικά και θα καθορίσουμε τη στάση και την ψήφο μας. Δεν αποκλείεται τίποτα. Θα το δούμε. Αυτό που ήθελα να προσθέσω είναι το εξής: ότι οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, δεν περιορίζονται στη σταυροδοσία. Αλλάζουν το νόμο Ραγκούση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φέρνουν τον α’ γύρο μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Μαγειρείο, κόλπο, για να μειώσουν τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές και για να μην επηρεάσει τις εκλογές του β’ γύρου το χαστούκι που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα φάνε στις ευρωεκλογές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι θα υπάρχει καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά θα έχουμε και άλλες εξελίξεις: έναν 30άρη δήμαρχο στην Αθήνα και μια 40άρα περιφερειάρχη Αττικής, που είναι το 1/3 της Ελλάδας. Όλα αυτά, ανατρέπουν τους σχεδιασμούς (της κυβέρνησης). Θα τους σαρώσουν!»

Για την υποψηφιότητα Βουδούρη

«Η κατηγορία αυτή (σ.σ.: μνημονιακός περιφερειάρχης) αδικεί τον Οδυσσέα Βουδούρη. Προσωπικά, μου έρχεται να βάλω τα γέλια, όταν την καλλιεργεί η προπαγάνδα των πιο μνημονιακών κομμάτων: της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ο Βουδούρης ψήφισε, βέβαια, το πρώτο μνημόνιο, αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε, διαγράφηκε από τη ΔΗΜΑΡ για αριστερή απόκλιση και έχει ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πορεία με διαφορά λίγων ημερών με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ο Μιχελογιαννάκης έχει ενταχθεί εδώ και μήνες στην κοινοβουλευτική μας ομάδα χωρίς καμία απολύτως εσωτερική διαφωνία και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό που δεν προκάλεσε καμία διαφωνία εσωτερική για τον ίδιο αναγορεύεται σε μείζον ζήτημα για την υποψηφιότητα Βουδούρη. Ο Βουδούρης και ο Μιχελογιαννάκης, όπως και ο Κουρουμπλής, που είναι κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν λάθος. Αλλά στη συνέχεια ήρθαν προς τα αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει με την απόφαση του συνεδρίου, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, ότι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές επιδιώκουμε ανοίγματα αμφίπλευρα, διεύρυνσης της πολιτικής μας με πρόγραμμα, πολιτική, αξίες και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την πλευρά του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προς την πλευρά της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας. Αυτή τη γραμμή υλοποιούμε.»