Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠαΣοΚ και τους 58, τη ΔΗΜΑΡ και τον Ανδρ. Λοβέρδο, το κόμμα Πολύδωρα και τη Χρυσή Αυγή.{{{ audio1 }}}

Για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές{{{ audio2 }}}

«Προβάλλονται τα αρνητικά που λέω. Δεν είπα τι καλές επιλογές ήταν ο Σακελλαρίδης και η Δούρου; Προβάλλονται, όμως, αυτά που είπα για τον Καρυπίδη, ο οποίος ήταν μια πολύ κακή επιλογή και πρέπει κάποιος να τους το πει αυτό, ένας χριστιανός άνθρωπος! Διότι μερικοί εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ! Συμπεριφέρονται σαν να είναι σε έναν αυτόματο κυβερνητικό πιλότο που έχει την εξουσία σίγουρη και από εκεί και πέρα, η περίπτωση του Καρυπίδη είναι δύο ξεχωριστά σκέλη της ίδιας πολιτικής. Δηλαδή, τον Βουδούρη τον εγκρίνουν και μετά έρχονται και τον καλύπτουν ως φιλομνημονιακό, επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και επειδή είχε ψηφίσει την κυβέρνηση Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μετά με τη ρετσινιά του αντιμνημονιακού του ρίχνουν ανάθεμα. Οι ίδιοι άνθρωποι που τον ενέκριναν και τώρα του σηκώνουν το δάχτυλο και του απευθύνουν δημοσίως νουθεσίες για το πώς πρέπει να μιλάει. Αν δεν τον ήθελαν, ας μην συνεργάζονταν μαζί του εξ αρχής, επειδή τον θεωρούν φιλομνημονιακό. Στην αντίπερα όχθη, ο Καρυπίδης, ένας άνθρωπος που με ένα απλό γκουγκλάρισμα στην ιστοσελίδα του βρίσκεις πράγματα που δεν είναι κρυφά και τα βρίσκεις μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας αν θες να τα μάθεις, έβλεπες ότι είναι και λαϊκιστής και αντισημίτης και φιλοχρυσαυγίτης. Ποια ήταν η αρετή του που άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ήταν αντιμνημονιακός. Παιδιά, δεν πάμε έτσι… Μ’ αυτήν την μπακαλίστικη λογική ότι αν είναι αντιμνημονιακός είναι καλός και αν είναι μνημονιακός είναι κακός. Αυτή είναι πολιτική για νηπιαγωγείο. Όχι για κυβέρνηση, όχι για κόμμα που πιθανόν θα κυβερνήσει στους επόμενους μήνες. Δεν κρίνουν όλες τις παραμέτρους. Ο Βουδούρης, για παράδειγμα, έχει και μια διάσταση με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», έχει μια επιστημονική προσφορά. Δεν είναι μόνο μνημονιακό-αντιμνημονιακό, κακό και καλό. Αυτός ο αυτοματισμός είναι μανιχαϊστικός και δεν μπορεί να οδηγήσει ένα κόμμα να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Είναι κοινό μυστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει ως συγκολλητική ουσία την προσδοκία της εξουσίας. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι και τα ρεύματα αυτά δεν θα συνυπήρχαν αν δεν υπήρχε η εξουσία. Ο Τσίπρας δεν είναι λαϊκιστής. Έχει, όμως, πολλούς συμβούλους που είναι λαϊκιστές και τον παρασύρουν, τον πείθουν να παίξει το χαρτί του λαϊκισμού.

Το λέω καλόπιστα. Με αυτά τα μυαλά, όταν κληθούν να κυβερνήσουν, θα την πληρώσουμε όλοι. Είχα βγει να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κυβέρνηση, διότι όσο δεν γίνεται κυβέρνηση, ο λαϊκισμός θα θεριεύει. Η φαντασίωση θεριεύει και το τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα γίνει πράξη, εάν δεν περάσει από την εξουσία. Θα μείνει ως η μεγάλη φαντασίωση. Για τους μισούς επειδή δεν πέρασε από την εξουσία και για τους άλλους επειδή πέρασε.»

Για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ, τους 58 και την Κεντροαριστερά

«Ο Τατσόπουλος δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ και ούτε θα γίνει. Ένας είναι ο λόγος των 58: η ενότητα της Κεντροαριστεράς. Ήδη αυτό φαίνεται μακρινός στόχος, από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ βγήκε από την ιστορία και λέει ότι θα φτιάξει δικό της πόλο και δεν είμαι αισιόδοξος, διότι όταν κατεβαίνουν δύο ή τρία κόμματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν γίνεται. Κανένας δεν περισσεύει. Οι ίδιοι (Ψαριανός-Παπαδόπουλος) έχουν δηλώσει ότι αν οι 58 κατέβουν σε ξεχωριστό μόρφωμα, εκείνοι θα παραμείνουν στη ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει καιρός ακόμα να έρθει η ΔΗΜΑΡ και να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα. Αν δεν έρθει, θα παραμείνει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ plus. Θα είναι κουτσουρεμένη Κεντροαριστερά. Το έχει πει και ο (Ανδρέας) Παπαδόπουλος, ότι ενδεχομένως να μην είναι ώριμη γι’ αυτό και να χρειάζεται μια εκλογική συντριβή για να βάλει μυαλό. Το θέμα είναι να βάλει μυαλό για να μην φάει τη σφαλιάρα. Εγώ, δεν έχει καμία σημασία τι θα κάνω. Είμαι μια μονάδα. Δεν στρίβω τίποτα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, όντας μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ένα νόημα έχει αυτή η πρωτοβουλία. Αν αυτό δεν το υλοποιήσει, δεν έχει νόημα αν θα πάω ή όχι, διότι θα έχει αποτύχει στο σκοπό της.

(Η ΔΗΜΑΡ) είναι ένας από τους δύο στυλοβάτες και διαφορετικό είναι να μου λες ότι δεν θα συμμετάσχει ο Λοβέρδος στους 58 και διαφορετικό να μου λες ότι δεν θα συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι στυλοβάτης ο Λοβέρδος. Μια χαρά άνθρωπος είναι, με εκτόπισμα, και φίλος μου. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει το ίδιο εκτόπισμα με τη ΔΗΜΑΡ. Θα είναι ένα ακόμα κομματίδιο της Κεντροαριστεράς (οι 58) και αυτό που θέλει η Κεντροαριστερά είναι ενότητα. Εγώ, μπορώ να πάω και σπίτι μου και να γράφω τα βιβλία μου. Δεν θα πάω στο ΠΑΣΟΚ. Τους ξέρω τους ΠΑΣΟΚτζήδες. Δεν ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ, παρότι με έλεγαν ακόμη και ΠΑΣΟΚο πράκτορα. Δεν τους γούσταρα ποτέ!»

Για το κόμμα Πολύδωρα

«Άλλο ένα λαϊκίστικο κόμμα, ένα κομματικό μαγαζάκι στη Δεξιά. Πάνε αυτοί να κάνουν μια βερσιόν των ΑΝΕΛ στη λαϊκή Δεξιά. Πάνε να κάνουν ντόρο στη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών, να μαζέψουν κάτι και δεν πιστεύω ότι θα βγάλουν ευρωβουλευτή. Εδώ κινδυνεύει να μη βγάλει η Κεντροαριστερά… Και δεν ξέρω αν θα προλάβουν οι ΑΝΕΛ να πάνε ενωμένοι.»

Για τη Χρυσή Αυγή

«Ανέλπιδα προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Μιχαλολιάκου. Τους βλέπω όλους ως ρεπλίκες του Μιχαλολιάκου, δεν μένω στην παραφιλολογία για τον Κασιδιάρη. Ξεκινάνε αυτά τα παιδιά και φτιάχνουν μια εγκληματική οργάνωση. Μια παραστρατιωτική οργάνωση, κούτσα-κούτσα όλα αυτά τα χρόνια. Στην αρχή συμπληρωματική στα Σώματα Ασφαλείας και μετά αυτόνομη. Έρχεται ο δύσκολος καιρός με τη Βαϊμάρη και ξαφνικά, αυτοί οι περιθωριακοί τύπου που έκαναν πόρτα στα μαγαζιά, γίνονται κοινοβουλευτική δύναμη. Δεν διαλύουν, όμως, τον παραστρατιωτικό τους μηχανισμό. Αντίθετα, μας κάνουν και τσαμπουκάδες το καλοκαίρι, ότι θα πηγαίναμε εμείς στη Μακρόνησο ή ότι θα μας εκτελούσαν. Γουστάρουν τα παλικάρια! Κι έρχεται το δικαστικό χτύπημα και το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας μπαίνει στην μπουζού, κατά Ζαρούλια. Στη φυλακή. Και αυτοί οι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια έχουν φτιάξει μια παραστρατιωτική οργάνωση πιστεύουν στα σοβαρά – και απευθύνω έκκληση στο ναδίρ του IQ κατσαρίδας που έχουν – ότι απλώς θα αλλάξουν το ονοματάκι τους και θα παραλείψουν τρεις λεξούλες από το καταστατικό, ναζιστικές, και νομίζουν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές μετά βαΐων και κλάδων; Για τόσους ηλίθιους μας έχουν; Εκτός αν είμαστε… Αυτοί οι άνθρωποι, είτε λέγονται Εθνική Αυγή είτε Εθνική Σιέστα είτε Εθνικό Απόγευμα ή Εθνική Ελλάδος, όποιο όνομα, πρέπει να μη φτάσουν στις εκλογές. Να τεθούν εκτός νόμου, με πολιτική απόφαση. Σύμφωνα με τους συνταγματολόγους, οργάνωσαν μια δύναμη για να κάνει απόπειρα πραξικοπήματος. Η δημοκρατία ή θα τους αντιμετωπίσει με πυγμή ή θα κάτσει με τις πιτζάμες για να έρθει ο Μιχαλολιάκος και να του πούμε: «Ε, άλλαξες το όνομα και άλλαξες και φυσιογνωμία. Μπράβο, από τη στιγμή που έβαλες το Εθνική στο όνομα, έλα να κάνεις και το πραξικόπημα με την ησυχία σου».»