Την επόμενη φορά που κάποιος σας κλείσει το μάτι, μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι σας φλερτάρει αλλά ότι σας… φωτογραφίζει. Ο λόγος για το νέο update στο λογισμικό των Google Glass, το οποίο επιτρέπει πλέον στα δημοφιλή hi-tech γυαλιά του αμερικανικού κολοσσού να ενεργοποιούν την κάμερα μέσω της φυσικής κίνησης των ματιών του χρήστη.

Κοιτώντας το αντικείμενο που επιθυμεί να φωτογραφίσει, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κλείσει παρατεταμένα το μάτι του. Αμέσως η ενσωματωμένη στα γυαλιά κάμερα «διαβάζει» την κίνηση απαθανατίζοντας το σημείο προς το οποίο εκείνος είναι στραμμένος.

Η δυνατότητα ενεργοποίησης της κάμερας μέσω του κλεισίματος του ματιού ωστόσο, δεν θα αποτελεί προεπιλεγμένη δυνατότητα της συσκευής. Εάν και εφόσον επιθυμεί να την προσθέσει ο χρήστης, τότε θα πρέπει να καταφύγει στο μενού των ρυθμίσεων για την ενεργοποίησή της.

Σύμφωνα με τη Google, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή αγαθών, π.χ. κλείνοντας το μάτι στο ταμείο, ή για τη μεταφορά π.χ. μιας σελίδας βιβλίου σε μια οθόνη.

Google Glass+

Στα γυαλιά έχει προστεθεί ακόμα η δυνατότητα απευθείας φόρτωσης βίντεο YouTube. Ο χρήστης θα είναι σε θέση πλέον να βλέπει τις συνομιλίες των Hangouts της Google και να ελέγχει τις μουσικές λίστες του Google+ Music Play μέσω των φουτουριστικών γυαλιών. Επιπλέον, έχει προστεθεί η δυνατότητα κλειδώματος προκειμένου να μην επιτρέπεται η χρήση της συσκευής χωρίς την άδεια του κατόχου της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συνοδευτική εφαρμογή για iOS είναι έτοιμη, ωστόσο αναμένεται να γίνει διαθέσιμη με το επόμενο update του λογισμικού των Google Glass.

«Τα γυαλιά πρόκειται να βοηθούν τον χρήστη να κοιτάζει και να βιώνει τον κόσμο γύρω του, χωρίς ο ίδιος να ενοχλείται από την παρουσία της τεχνολογίας» εξήγησε η εταιρεία μέσα από το μπλογκ της. «Βάσει της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, προσφέρουμε νέες δυνατότητες οι οποίες επιτρέπουν εύκολα και γρήγορα τη »σύλληψη»΄πολύτιμων προσωπικών στιγμών, κλείνοντας απλά το μάτι».