Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Αθηνών με απόφαση της σχολής

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών! Το Τμήμα Νομικής συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης, σε μια συνάντηση που οργανώθηκε με μυστικότητα (καθότι οι καθηγητές του ιδρύματος συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν εισβολές φοιτητών που διακόπτουν τη λήψη αποφάσεων).

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών! Το Τμήμα Νομικής συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης, σε μια συνάντηση που οργανώθηκε με μυστικότητα (καθότι οι καθηγητές του ιδρύματος συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν εισβολές φοιτητών που διακόπτουν τη λήψη αποφάσεων).
Εκεί αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι το κύρος της Νομικής Σχολής πρέπει να περισωθεί και κατ’ επέκταση δεν είναι δυνατόν να «βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο. Έτσι, το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών, με απόφαση των καθηγητών και της διοίκησής του χάνεται.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση της Σχολής. Ο νόμος βέβαια προβλέπει ότι η απόφαση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τα μέλη της οποίας τελούν ακόμη υπό παραίτηση. Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της σχολής

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης κατατέθηκε και πρόταση να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και στη συνέχεια όλες οι εξετάσεις του έτους, κάτι που όμως τελικά καταψηφίστηκε.
Πρώτη φορά
Κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και δείχνει το βάθος της «πληγής» που άνοιξε μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο για διαθεσημότητα διοικητικών υπαλλήλων, τις απεργικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις που ακολούθησαν αλλά και το αλαλούμ των τριών προηγούμενων μηνών στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.
Κατόπιν αυτού και με το δεδομένο ότι πολλοί καθηγητές της Νομικής προσήλθαν την τρίτη στα αμφιθέατρα και έκαναν το πρώτο μάθημα του… εξαμήνου στους φοιτητές τους, πλέον δεν θα το επαναλάβουν τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποφασίσει η διοίκηση της Σχολής ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.
Η διοίκηση της Νομικής Σχολής αποφάσισε ακόμη ότι προκειμένου να μη γελοιοποιηθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα προγράμματα Erasmus (ξένων επισκεπτών φοιτητών) και θα δοθούν βαθμό σαν να μην έχει χαθεί το εξάμηνο στην περίπτωση αυτή.

Ανακοινώθηκε στους φοιτητές

Προφορικά ανακοινώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στους φοιτητές της σχολής ότι το εξάμηνο έχει χαθεί ενώ από 7 Ιανουαρίου, όταν και θα ανοίξει η σχολή μετά τις διακοπές των εορτών, ως και τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρώσουν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στις 3 Φεβρουαρίου αρχίζει το εαρινό εξάμηνο και οι φοιτητές θα πρέπει να πάρουν δύο προαπαιτούμενα μαθήματα από το εξάμηνο που χάθηκε (θα καθοριστούν από τη σχολή) για να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά στο νέο εξάμηνο.

Ως τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα παραδοθούν κάποια μαθήματα των δύο προαπαιτούμενων μαθημάτων του εξαμήνου που χάθηκε, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα που υπολείπονται θα διδαχθούν το επόμενο χειμερινό εξάμηνο.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk