Ο ναζί Χρήστος Παππάς

Σε αντίθεση με τον συναγωνιστή του Ηλία Κασιδιάρη, που ενώπιον του ανακριτή φρόντισε να αποκηρύξει στα λόγια το ναζισμό (όσο κι αν όλες οι άλλες, εκτός ανακριτικών γραφείων, εκδηλώσεις του τον διαψεύδουν), ο προφυλακισμένος, πλέον, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ήταν πιο προσεκτικός.

Κουβέντα δεν λέει στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, για τα «uber alles» πιστεύω του και τα «Sieg Heil» του αρχηγού του, Νίκου Μιχαλολιάκου. Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού ο ανακριτής είχε μπροστά του τα έγγραφα της εις βάρος του δικογραφίας, ανάμεσα στα οποία, και την φωτογραφία που βρέθηκε στο σπίτι του υπαρχηγού στα Γιάννενα και την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα το Εθνος.

Ο Χρήστος Παππάς, νεαρός, να χαιρετίζει ναζιστικά, μπροστά σε μια τεράστια σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, φορώντας κάτι σαν στολή και χτενισμένος ανάλογα για να μοιάζει με τα πρότυπά του, τους αξιωματικούς των SS…

Επίσης στα χέρια των δικαστικών αρχών βρίσκεται ένα χειρόγραφο κείμενο με το τίτλο «Όρκος Χρυσή Αυγή» και ημερομηνία 30-6-1983 το οποίο βρέθηκε στο ίδιο σπίτι.

Το ναζιστικό κείμενο μίσους, ορκίζεται εξόντωση των «εχθρών της φυλής» και «συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου», ενώ καταλήγει με χαιρετισμό στον εθνικοσιαλισμό και το «Ζήτω η νίκη» (ο ναζιστικός χαιρετισμός «Sieg Heil»).

Στο τέλος υπάρχει η σβάστικα και το όνομα του Χίτλερ.

Όπως μετέδωσε το Mega, όταν ο Χρήστος Παππάς ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το κείμενο αυτό, απάντησε:

«Αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα. Δεν ενθυμούμαι μετά από τόσα χρόνια αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα κείμενο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από όσο ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι ένα κείμενο του 1983 με τυποποιημένη έντυπη γραφή όταν ήμουν 21 ετών».

Ερωτώμενος εάν έχει γραφτεί από τον ίδιο ή από κάποιον άλλο ο Χρ.Παππάς απάντησε: «Αναγνωρίζω τον γραφικό μου χαρακτήρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν ενθυμούμαι καν την ύπαρξή του και την πηγή από την οποία προφανώς αντεγράφη».

Ο αποκρουστικός όρκος

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχόμενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτεινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμήν της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδόσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Μάρτυρές μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ’ αυτήν την ιερή Γη.

Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός»

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk