• Αναζήτηση
 • Νέα Δημοκρατία: Επιστροφή στο Μέλλον

  Η ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας πριν 39 χρόνια, συνδυάστηκε με τη θεμελίωση της πιο στέρεης Δημοκρατίας που γνώρισε ο τόπος.

  Νέα Δημοκρατία: Επιστροφή στο Μέλλον | tovima.gr

  Η ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας πριν 39 χρόνια, συνδυάστηκε με τη θεμελίωση της πιο στέρεης Δημοκρατίας που γνώρισε ο τόπος.

  Η παράταξη του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, δικαιώνοντας τον αξιακό κώδικα της ιδρυτικής της διακήρυξης, υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές που επικαλέστηκε και ταυτίστηκε με τις κορυφαίες επιλογές της σύγχρονης Ελλάδας:

  • Εδραίωσε μια Ποιοτική Δημοκρατία στην Ελλάδα, μέσα από την πολιτική της Εθνικής Συμφιλίωσης και τους ισχυρούς θεσμούς, που είναι προσαρμοσμένοι όμως στις συνθήκες του τόπου μας.

  • Επέτυχε τον Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό της χώρας με στόχο όμως την ευημερία και την ευτυχία του λαού της.

  • Ενίσχυσε την Εθνική Κυριαρχία, ταυτίζοντας το Έθνος με το Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

  • Προώθησε την Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς, υποστηρίζοντας ότι «Κάθε Πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον των παιδιών του».

  • Προέταξε την Παιδεία και τον Πολιτισμό «μια που αυταί προσδιορίζουν μονιμότερα τη μοίρα του Ελληνικού Έθνους».

  Επί της ουσίας υπηρέτησε τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, τοποθετώντας τα «πέρα και πάνω απ΄τις  παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

  Ο διαχρονικός αξιακός κώδικας που γέννησε τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει να δίνει επίκαιρες απαντήσεις σε όλους αυτούς που επαναφέρουν διχαστικές λογικές, ακραίες προσεγγίσεις, λογιστικές αναλύσεις μιας εικονικής οικονομίας και ενδοευρωπαϊκούς ηγεμονισμούς. Επαναβεβαιώνει την αξία και τη δύναμη του μέτρου, της σύνθεσης, του διαλόγου που σε συνδυασμό με το σχέδιο και την αποφασιστικότητα δημιουργούν ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες.

  39 χρόνια μετά, η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει ακόμα νέους δρόμους αναδεικνύοντας τη σημασία της βαθιάς ρίζας στις αναλλοίωτες αξίες του πολιτισμού μας και της εμπιστοσύνης στη γενιά που έρχεται.

  Ο κ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είναι βουλευτής Ροδόπης

  Γνώμες