Ο κ. Γεώργιος Προκοπάκης είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ ΑΕ). Στην επιλογή του προέβη σήμερα, Πέμπτη, το εποπτικό συμβούλιο το οποίο στη συνεδρίασή του επέλεξε και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο πρόεδρος επελέγη από πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες ενώ ως μέλη του ΔΣ υποδείχτηκαν η κυρία Κατερίνα Ευαγγελάκου και οι κκ. Θέοδωρος Καρούνος, Νίκος Ξανθούλης και Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος.
Αμέσως μετά το Εποπτικό Συμβούλιο προσκάλεσε τον επιλεγέντα πρόεδρο και τα μέλη σε κοινή συνάντηση, ενώ ακολούθως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση.

Ποιος είναι ο κ Προκοπάκης

Ο κ Προκοπάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955. Αποφοίτησε ως Χημικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβειο Ππύτεχνείο το 1978. Διδάκτορας στο University of Pennsylvania (1982). Καθηγητής στο SEAS Columbia University, NY (1982-88).

Από το 1990 είναι βασικός μέτοχος και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας συμβούλων SPEC A.E.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, διαχείρισης πληροφοριών και χρηματοοικονομικά.

Aσχολήθηκε με επενδύσεις τεχνολογίας, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Διετέλεσε CEO της Θήτα Μικροηλεκτρονική (1994-2001) και Director της Theta Micro (2001-2008). Managing Director του κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών στη Ν.Α. Ευρώπη DFJ-Faros (2004-2007).

Μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του ΑΚΕΣ Climate Change Opportunities Greece. Σύμβουλος Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (2007-2010).

Έχει αρθρογραφήσει εκτεταμμένα για την ελληνική κρίση χρέους/ελλείμματος. Προέρχεται από την αριστερά και συνεργάζεται με τη Δράση-ΦιΣ.

Πρωταθλητής κολύμβησης με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ και βαλκανιονίκης (1973).

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.