Επιμένουν στις θέσεις τους για την ΕΡΤ Βενιζέλος και Κουβέλης

Ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης ενημέρωσε τον υπουργό Επικρατείας και σύμβουλο του Πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Αγίου Κωνσταντίνου ότι επιθυμεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και όχι μια μεσοβέζικη λύση με ντοκιμαντέρ και εκπομπές σε επανάληψη.

Σειρά διερευνητικών επαφών είχε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη δια ζώσης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ και επέμειναν στην αρχική τους θέση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε επίσης, αν γίνει δεκτή η πρότασή του, να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

Με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Ο κ. Σταμάτης είχε και νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο, το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη η οποία κράτησε 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα σχερτικά με το νόμο 4002 που ψήφισε τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο και προβλέπει την κατάργηση συγκεκριμένων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, σχολίαζαν: «Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος 4002/2011 είναι ακόμα εν ισχύ και δεν προέβλεπε την «καταδρομική» κατάργηση οργανισμών αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση τους. Ειδικά για την ΕΡΤ είχε ετοιμαστεί σχέδιο νόμου από τον τότε υπουργό κ. Ηλ. Μόσιαλο, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk