Σχεδόν έναν χρόνο μετά το πρόστιμο 100.000 δολαρίων (περίπου 75.000 ευρώ) που τού είχε επιβάλει ο κομισάριος του ΝΒΑ κ.Ντέιβιντ Στερνγια ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διαιτητή κ.Μπένι Ανταμς, ο άσος των Λος Αντζελες ΛέικερςΚόμπι Μπράιανταπέδειξε εμπράκτως ότι το πάθημα τού έχει γίνει μάθημα.

Κάτω από ένα «τιτίβισμά» του στο «Twitter», όπου μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει 1,3 εκατομμύριο «followers», ο 34χρονος σουπερστάρ διεπίστωσε πως υπήρχε ένα προσβλητικό σχόλιο ενός «follower» προς έναν άλλον. Η φράση που τον ενόχλησε ανέφερε το σχόλιο «youaregay», τουτέστιν «είσαι ομοφυλόφιλος» και αμέσως ο Μπράιαντ έσπευσε να νουθετήσει τον «υπεύθυνο».

«Πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι σωστό να προσπαθείς να μειώσεις κάποιον χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση. Δεν είναι καθόλου ωραίο και διάγραψέ το από το λεξιλόγιό σου», έγραψε ο άσος των Λέικερς, ωστόσο ο διάλογος είχε και συνέχεια, καθώς ο Μπράιαντ χρειάστηκε να απαντήσει σε κάποιον «ακόλουθό» του, που τού θύμισε το περιστατικό με τον διαιτητή του περυσινού αγώνα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ο εν λόγω διαιτητής χρέωσε με τεχνική ποινή τον Μπράιαντ και εκείνος έγινε έξαλλος, με αποτέλεσμα την ώρα που «χτυπιόταν» στον πάγκο να «συλληφθεί» από τον τηλεοπτικό φακό του «TNT» να εκστομίζει το εξής: «Fuckin’fagot» («γαμ…νη αδερφή»). Ο σχολιαστής, μάλιστα, παλαίμαχος άσος,Στηβ Κερ δεν το είχε αφήσει να περάσει, αλλά είχε κάνει το εξής σχόλιο: «Καλύτερα η κάμερα να φύγει από πάνω του, γιατί παρακολουθούν τον αγώνα και μικρά παιδιά».

Μετά την επιβολή του προστίμου («Η πράξη του ήταν προσβλητική και αδικαιολόγητη», ήταν η τοποθέτηση του κομισάριου του ΝΒΑ), ο Κόμπι είχε προβεί σε δήλωση μεταμέλειας: «Αυτό που είπα χθες το βράδυ δεν πρέπει να ληφθεί τοις μετρητοίς. Αιτία για τις πράξεις μου ήταν ο εκνευρισμός της στιγμής και οι λέξεις που ειπώθηκαν δεν αντανακλούν αυτά που νιώθω για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω τον οποιονδήποτε».

Οταν, λοιπόν, ένας «ακόλουθος» τού θύμισε το εν λόγω περιστατικό, ο «BlackMamba» αποκρίθηκε: «Ακριβώς! Δεν ήταν ωραίο αυτό που έκανα. Ανέλαβα την ευθύνη, έμαθα από αυτό και περιμένω το ίδιο και από τους άλλους»…