Ένα εντυπωσιακό έκθεμα που υπόσχεται να ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες των θεατών του, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει εντός του μήνα το Μουσείο Σχεδίου του Λονδίνου. Ο λόγος για το Pancake-omatic: μια συσκευή που «μαγείρεψαν» βρετανοί μηχανικοί συνδυάζοντας διάφορες συσκευές μεταξύ τους και η οποία φτιάχνει κρέπες μέσα σε μόλις ένα λεπτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδέα για την πολυσυσκευή από διάφορες οικιακές συσκευές για «αυτόματες» κρέπες γεννήθηκε από τη βρετανική σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων «Wallace and Gromit» και για την υλοποίησή της χρειάστηκαν περισσότερες από 200 ώρες. Για την τελειοποίηση μάλιστα του συστήματος απαιτήθηκαν συνολικά δοκιμές 100 ωρών. Η προσπάθεια των ερευνητών έλαβε την οικονομική ενίσχυση της εταιρειάς αυγών ελευθέρας βοσκής happy egg.co.

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Το Pancake-omatic, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα παλιό γραμμόφωνο, ένα μίξερ και μια εστία μαγειρικής, ενεργοποιείται μόλις η κότα γεννήσει ένα νέο αυγό. Αυτό κατρακυλά στον ειδικό διάδρομο, πέφτει σε ένα κουτάκι, γυρίζει πάνω στον δίσκο του γραμμοφώνου, μεταφέρεται με τη βοήθεια μιας ατμομηχανής πάνω από έναν μπαλτά όπου σπάει, πέφτει σε ένα μπολ, κυλάει κάτω από ένα μίξερ για να χτυπηθεί μαζί με γάλα, αλεύρι και άλλα υλικά, φτάνει στο τηγάνι και αφού ψηθεί καταλήγει στο πιάτο. Και καλή μας όρεξη!