H πρώτη γουλιά θυμίζει κάτι από κατάδυση στην παιδική αθωότητα, η δεύτερη τη γλύκα του πρώτου φιλιού και η τρίτη μια ανακουφιστική ωριμότητα.
Οι Αζτέκοι πίστευαν ότι ο Θεός του Ουρανού έκλεψε το πρώτο κακαόδεντρο από τον παράδεισο για να τους το προσφέρει και εκείνοι τον τίμησαν δημιουργώντας ένα πικρό ρόφημα σοκολάτας, προσθέτοντας βανίλια ή πιπέρι. Αιώνες μετά, οι μύστες της σοκολάτας απολαμβάνουν ένα ζεστό φλιτζάνι από κουβερτούρα εκλεκτής ποιότητας, η οποία λιώνει σιγά σιγά στη φωτιά. Η σοκολάτα πράγματι, βγήκε από τον παράδεισο.
Το Petite Fleur στο Κολωνάκι φαντάζει βγαλµένο από τις σελίδες του βιβλίου «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυµάτων». Η µουσική ακούγεται από το πικάπ, ένα µικρό πιάνο ξεχωρίζει και η σοκολάτα σερβίρεται αχνιστή. Υπέροχο είναι το ρόφηµα σοκολάτας µε γαρίφαλο και ροζ πιπέρι, ενώ εξίσου απολαυστική είναι και η σοκολάτα µε ξύσµα πορτοκαλιού, µέλι και µπράντι. «Δεν προσθέτουµε ποτέ σιρόπι» µας εξηγεί ο ιδιοκτήτης Αναστάσης Γούλιαρης.
«Ολα τα υλικά είναι φυσικά. Οι συνταγές µας, µε τα χρόνια και ανάλογα µε τους ανθρώπους που έχουµε συνεργαστεί (σ.σ.: η ιστορία του µαγαζιού ξεκινάει το 2001 µε τον Γιώργο Τσαλαβούτα), εµπλουτίζονται, αλλάζουν και ακολουθούν µια εξελικτική πορεία. Συνήθως προτείνω σε κάποιον που έρχεται για πρώτη φορά να δοκιµάσει µια απλή σοκολάτα, έτσι ώστε να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Από εκεί και πέρα, ανάλογα µε το προσωπικό γούστο του, µπορεί να επιλέξει την κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει».