Τι είναι αυτό που συνδέει τους 15 καλλιτέχνες οι οποίοι με εντελώς ετερόκλητα μέσα έκφρασης συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση «Λύκος στην πόλη» που φιλοξενείται από το Σάββατο 5 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 18 του μηνός στoν πολυχώρο Black Duck της πλατείας Καρύτση;

«Το ότι όλοι τους είναι είτε τελειόφοιτοι είτε απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών» απαντά η Ολυμπία Τζώρτζη, υπεύθυνη της έκθεσης που σκοπό έχει να εστιάσει στα ανερχόμενα ταλέντα του χώρου.

Φωτογράφοι, γραφίστες, εικονογράφοι, κομίστες και ζωγράφοι συμμετέχουν στην έκθεση.

«Πρόκειται για στενότερους ή όχι συνεργάτες του διαδικτυακού περιοδικού “Λύκος” που παρουσιάζει τους εικαστικούς του σ’ αυτή την εκδήλωση η οποία ξεκίνησε αρχικά ως διαδραστική εβδομάδα αλλά πήρε παράταση έξι ημερών», μας εξηγεί η υπεύθυνη της έκθεσης. Σαρανταπέντε έργα καλούν τον επισκέπτη να γνωρίσει τον «Λύκο» που κρύβει μέσα του καθώς και τον πλουραλισμό των Τεχνών.

Και η θεματική των έργων; «Κάθε ενότητα διαφοροποιείται», απαντά η ίδια. «Οι φωτογραφίες, για παράδειγμα, αναφέρονται σε τόπους όπως οι πόλεις για να καταλήξουν σε φυσικά τοπία, μια πορεία που ακολούθησα στο στήσιμο των φωτογραφικών έργων», συνεχίζει.

Τα υπόλοιπα έργα είναι πιο ανθρωποκεντρικά. Κάποια αναφέρονται στα συναισθήματα ή στον αθέατο κόσμο της ανθρώπινης ψυχής. Για το τέλος, όμως, υπάρχει μια φωτεινή, αισιόδοξη πινελιά με την οποία ολοκληρώνεται η ομαδική έκθεση.

Το οπτικό αυτό ταξίδι πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές βραδιές. Μετά τη βραδιά κειμένων που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου ακολουθεί η βραδιά κινηματογράφου «Λύκος» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 8 μ.μ.) στο χώρο της έκθεσης.

Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κεχρής, Βασίλης Οικονόμου και Κωνσταντίνος Κοττάς που ασχολούνται με το κινηματογραφικό ρεπορτάζ.

Black Duck
Café- Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9 α
Τηλ: 210-3234760
www.blackduck.gr