Σε μια κλωστή κρέμεται η τύχη της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή αλλά και η εύρυθμη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών αφού οι Κυανόλευκοι, αν και παρήλθε ο χρόνος της παράτασης που δόθηκε με νομοθετική τροπολογία στα τέλη Αυγούστου, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα και να παραμείνουν νομίμως στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού γνωμάτευσε πριν από λίγες ημέρες για το θέμα και αναμένεται να προωθήσει τη γνωμάτευσή της στον αθλητικό δικαστή ο οποίος είναι και ο τελικός κριτής για την παραμονή του Ηρακλή στην Α1 ανδρών. Το ΤΑΑ Ηρακλής δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα αφού δεν διαθέτει δικό της ΑΦΜ και εξυπηρετούνταν από το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη ο οποίος όμως χρωστάει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο…
Οι προσπάθειες που έκαναν τις τελευταίες ημέρες τόσο οι διοικούντες της ομάδας βόλεϊ όσο και η έκκληση των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας για να συγκεντρωθεί κάποιο ποσό δεν απέφερε παρά λίγες εκατοντάδες ευρώ (!), γεγονός που υπογραμμίζει την πολύ δύσκολη θέση του συλλόγου. Στο SOS που εξέπεμψαν διοικούντες, προπονητής και παίκτες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι: «Είναι πλέον θέμα ωρών η διάλυση του τμήματος. Παρακαλούμε όλους να συνδράμουν οικονομικά προκειμένου τη Δευτέρα η ομάδα να μη βάλει μια μαύρη γραμμή στην ιστορία της και ένα τέλος που δεν θα περίμενε κανένας».

Παράλληλα όμως οι άνθρωποι του Ηρακλή καταφέρονταν και κατά της ΕΣΑΠ (διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών) με το επιχείρημα ότι δεν υλοποίησε την υπόσχεσή της να δώσει στους Κυανόλευκους τα χρήματα που τους αντιστοιχούν από τις χορηγίες που έχει η Α1 ανδρών. Το αντεπιχείρημα της ΕΣΑΠ είναι ότι δεν μπορεί να δώσει χρήματα σε ΤΑΑ χωρίς φορολογική ενημερότητα. Πάντως οι διοικούντες του Ηρακλή έχουν δίκιο να επικαλούνται τις υποσχέσεις της ηγεσίας της ΕΣΑΠ αφού αυτές είναι γεγονός.

Η (τυχόν) αποβολή του Ηρακλή θα έχει παρενέργειες και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αφού σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος τα αποτελέσματα που έχει σημειώσει θα διαγραφούν. Ετσι οι ομάδες που είχαν κερδίσει τον Ηρακλή θα χάσουν βαθμούς και θα αλλάξει η βαθμολογική κατάστασή τους ενώ αυτές που είχαν ηττηθεί, στην ουσία θα ευνοηθούν. Αν μάλιστα τρενάρει η απόφαση για την τύχη του Ηρακλή τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αναστάτωση. Αλλωστε ο Ηρακλής έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ενώ όσο διαρκεί η δικαστική εκκρεμότητα οι Κυανόλευκοι θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.
Το ερώτημα βέβαια είναι με ποιους παίκτες αφού μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο των Κυανόλευκων αναμένεται να υπάρξει κύμα εξόδου παικτών που ούτως ή άλλως είναι απλήρωτοι…
Εν τω μεταξύ ο Αρης ανοίγει την αυλαία των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων, με τους Κίτρινους να δοκιμάζονται σήμερα στις 18.00 στο Γκρόντνο της Λευκορωσίας στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Τσάλεντζ Καπ. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.